* Diğer bölümlere göre daha sert olan boyun, bacak ve kol bölgesi etleri kıyma yapımına, orta sert olan but ve göğüs etleri suda pişirmeye, yumuşak sırt etleri ise ızgaraya uygundur.

* Uzun süreli ve yüksek ısıda pişen etlerin rengi koyulaşır ve besin değerini kaybeder. Bu yüzden et pişirirken orta ya da ortanın altında sıcaklığı tercih edin ve pişirirken tencerenin kapağını kapatın.

* Fırında et pişireceğiniz zaman yüksek ısı yerine 180-200 derecede pişirmeyi tercih edin ve ara sıra etlerin üzerine fırça ile biraz yağ sürmeyi unutmayın.

* Pişirmeden önce etleri zeytinyağı, baharat, süt ya da yoğurt ile marine ederseniz daha yumuşak olur ve lezzeti artar.

* Haşlayacağınız etleri doğrudan soğuk suya koymak yerine kaynamakta olan suya atın. Bu şekilde etin üst kısmı kabuk tutacağından besleyici özellikleri suya geçmez, içinde kalır.

* Etin besin değerleri ızgara olarak pişirildiğinde büyük ölçüde korunur. Pişirmeden önce etlerin üzerini bir fırça ile hafifçe yağlayıp, iyice kızdırılmış ızgaraya koyun. Bu şekilde etin dış yüzeyi kabuk bağlar ve suyu dışarı akmaz.

* Izgarada pişireceğiniz etler için ideal kalınlık 2 cm kadardır. Daha kalın olursa içi çiğ kalır, ince olursa kurur. Kızartmalık etlerde ise, ideal kalınlık 1 cm civarındadır.

* Izgarada pişirdiğiniz etlerin üzerine servis yapmadan önce tereyağı sürebilirsiniz.

* Bol yağda pişirmek etlerin sindirilmesini zorlaştıracağından, etin üzerine zeytinyağı sürüp daha sonra pişirmek sindirime yardımcı olur.

* Düdüklü tencere, yağsız etleri pişirmek için idealdir. Bu şekilde pişen etler hafif olur.

* Kavurduğunuz etlerin tencereye yapışan kısımları bol aroma içerdiğinden, sıyırarak yeniden tencereye alırsanız lezzetini kaybetmez.