* Yemeklerinizi iyi hazmedebilmek için yavaş yavaş ve sakin bir şekilde yiyin. Yemek yerken her işinize ara verin ve tamamen tabağınızdaki yemeğe odaklanın.

* Lokmalarınızı iyice öğütünceye kadar çiğneyin. Bu durum tokluk duygusu vereceğinden daha az yemek yemenizi sağlar. Böylece yemek sonrası mide rahatsızlıklarını da hafifletir.

* Bütün gün susuz kalan vücudumuzun su ihtiyacını mutlaka gidermeye çalışmalıyız. Bu yüzden iftardan sahura kadar 2 litre su için. Çay ve kahveyi ise yemeklerden yarım saat sonra açık ve şekersiz olarak tüketmeye çalışın.

* Sahura kalkmayı ihmal etmeyin. Eğer kalkamıyorsanız yatmadan önceki son öğününüzü mümkün olduğu kadar geç tüketmeye çalışın. Uyku sırasında sindirim yavaşlayacağı için sahurda çok yemek sindirim sistemini zorlayacaktır. Sahura kalktığınızda bunu unutmayın.