Ayurvedik beslenme; sağlıklı ve bedensel sistemimize yani dosha'mıza uygun sağlıklı, mevsime uygun, temiz, taze, gerçek gıdaları doğru zamanda, doğru şekilde hazırlayarak kullanmaktır. Bedensel sistemimize uygun, mevsimin sebze ve meyvesini, tahılı, bakliyatı tercih ederek sindirebileceğimiz besinlerle beden ve zihni beslemek, emilim ve boşaltımlarını yapabilmek Ayurvedik beslenmenin temelidir. Ayurvedik metinlere göre 'gıda ancak doğru kullanıldığında ilaçtır'. Kendi fizyolojimize uygun gıdaları tercih ederek sindirimimize ve bedenimize bu besinlerin değerlerini almasını ve atıkları hızlıca sistemden atabilmesini sağlamaya çalışır. Böylece her yaşta daha mutlu, daha sağlıklı ve daha yaşam dolu oluruz. Ayurvedik beslenmede özel besinlerden biri olan badem; çok güçlü bir yenileyicidir. Vitamin ve mineral değeri yüksektir. Tüm kuru yemişler Ayurvedik beslenmede bir gece önceden ıslatılarak kullanılır. Bir gece önceden suda bekletilmiş bademi suyla blender'den çekerek elde ettiğimiz badem sütü, hayvansal sütlere intoleransı olanlar, bedensel sistemi Kapha olanlar ve veganlar için iyi bir seçenektir. Posası da kurutulduğunda badem unu olarak kullanılır. Kemikleri, bağ dokuları güçlendirir, ayrıca ojas'ı (bağışıklık, canlılık) arttırır.