Püf noktalarını bildikten sonra ağızda dağılan kurabiyeler hazırlamak çok kolay. İşte kurabiye yapmanın püf noktaları…
29.12.2022 | 10.57
Kurabiyelerin lezzetini artırmak için tuzsuz tereyağı kullanmaya özen gösterin.
Kullanılan yumurtanın en az 1 saat oda ısısında dinlenmesine dikkat edin. Yumurtaların aynı boyda olmasına dikkat edin. Çok büyük veya çok küçük yumurta kullandığınızda tariflerden istenilen verimi alamayabilirsiniz.
Toz şekerin yanı sıra pudra şekeri de kullanabilirsiniz.
Kurabiye pişirirken belirtilen sürenin yarısında fırını kontrol edin. Bir tarafları daha çok kızardıysa diğer taraflarını çevirin.
Kurabiyenin pişip pişmediğini rengine bakarak anlayabilirsiniz. Altın sarısı ya da açık kahve rengine dönüştüğünde pişmiş demektir.