Geçtiğimiz yıllarda çay veya kahve gibi kafenli içeceklerin Parkinson hastalığı riskini azaltabileceğini belirten bir araştırma yayımlandı. Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesi araştırmacıları, "Kafein tüketimi gibi Parkinson'a yakalanma olasılığını azaltmaya bağlantılı faktörler belirlemek, hastalığı anlamak ve eğer bu nedensel bir ilişkiyse muhtemelen hastalığı yavaşlatmak için eşsiz bir fırsat sunuyor" diye belirtiyor.

3 milyon 852 bin 652 kişi ve 450 bin 256 ölüm sebebini kapsayan 40 çalışmayı inceledikten sonra araştırmacılar; günde 2 fincan kahve içmenin ortalama ömrü 2 yıla kadar uzatabileceğini gösteren geniş kapsamlı bir araştırma yayımlandı. Geçmiş yıllarda yapılan araştırmalarda; kafenin prostat kanseri büyümesini yavaşlattığı, kanser, kalp-damar hastalıkları, diyabet veya solunum yolu hastalıklarını geliştirme ve bu hastalıklardan kaynaklı ölüm riskini azalttığı ve Alzheimer ile Parkinson hastalığının ortaya çıkma ihtimalini düşürdüğü tespit edilmiş.