Zekayı Güçlendirir

Bitter çikolatada bulunan önemli flavonoidlerin; beyne giden kan akışını artırarak, hafızayı, dikkat süresini, reaksiyon süresini, problem çözme becerilerini ve bilişsel yetenekleri geliştirdiği tespit edilmiş.

Daha Az Yemenizi Sağlar

Katkı maddeleri, süt ve şeker içeren çikolatayı fazla kaçırmak kilo alımına neden olabilirken, kakao oleoiletanolamid içerdiği için ters bir etkiye de sahip olduğu bilinmektedir. Oleoylethanolamide (OEA) yemekten sonra tokluk duygusundan sorumludur. Beyninize tok olduğunuzu söyler ve iştahınızı azaltmak için hareket eder. Bu yüzden kaliteli bir kare bitter çikolata yemek, yemeğinizi bitirmenin harika bir yoludur.

Kalp Sağlığınızı Korur

Çikolata, kalp sağlığına faydalı besinlerle doludur. Çikolatadaki flavonoidler, kan basıncınızı düşürerek ve kan akışını iyileştirerek kalp hastalıklarını önlemeye yardımcı olur. Bitter çikolata ayrıca kalp krizine yol açabilen kan pıhtılaşması riskini azaltan ve "kötü" LDL kolesterolün oksidasyonunu önleyen yüksek konsantrasyonda resveratrol içerir.

Magnezyum İhtiyacınızı Karşılar

Magnezyum, vücuttaki 300'den fazla enzim için kofaktör görevi gören bir mineraldir. Bu, magnezyumun vücudunuzun protein oluşturmak, kas ve sinir fonksiyonlarını sürdürmek, kan şekerinizi kontrol etmek ve kan basıncınızı düzenlemek gibi normal işlevlerinin çoğunu yerine getirmesine yardımcı olduğu anlamına gelir. Magnezyum ayrıca metabolizma, kemik gelişimi, DNA oluşumu ve glutatyon üretiminde de gereklidir.

Peki Hangi Çikolatayı Yemelisiniz?

Sağlıklı Çikolatayı Seçmek İçin İpuçları

* Çikolatanızın en az % 70- 85 kakao içerdiğinden emin olun. Çikolatanın yararlarının çoğunu sağlayan flavonoidler saf kakaodan gelir, bu nedenle kakao yüzdesi ne kadar yüksek olursa, çikolatanız o kadar faydalı olacaktır.

* Süt içermeyen ürünü seçin. Süt ürünleri, çikolatada bilinen güçlü antioksidan yapısını engeller ve enflamasyona kapı açar.

* Organik veya sertifikalı GDO'suz olanları tercih ediin. Organik çikolata genellikle balla veya sağlıklı alternatiflerle tatlandırılır.

* Rafine şeker içermediğinden emin olun.

* Ölçülü olarak tüketin. Yemekten sonra bir veya en fazla iki bitter çikolata karesiyle tüketin.