Su tüketimini artırmak ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için, suya ek olarak farklı alternatifler de var. Örneğin, adaçayı, ıhlamur, kuşburnu, yeşil çay, ekinezya ve böğürtlen gibi çaylar

Yeşil çay

Yeşil çayın içinde bulunan epogalla-kateşin-gallat ve kafeinin birlikte yağ yakıcı etkisi bulunuyor. Güçlü bir antioksidan kaynağı olan yeşil günde 1-2 fincan içilebilir.

Kuşburnu

Kuşburnu, antioksidan olan likopen içerir. Aynı zamanda C ve E vitaminince zengin olması sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir. C vitamini yetersiz alınırsa iştahsızlık, halsizlik ve bağışıklık sisteminde güçsüzlük oluşabilir. İyi bir antioksidan kaynağı olan kuşburnu, yorgunluk hissini azaltır ve soğuk algınlığına da iyi gelir.

Ekinezya

Ekinezya, içerdiği A ve B vitaminleri ile kalsiyum, magnezyum, demir, potasyum ve sodyum için güçlü bir kaynaktır. Vücutta enfeksiyonlarla savaşan kimyasalların salgılanmasını tetikler ve grip gibi bulaşıcı hastalıkların tedavisinde etkili olur.

Güçlü Çay Önerileri

• Bir avuç dolusu ıhlamuru yıkayıp demliğe koyun. Tane karabiber, çubuk tarçın, taze ya da kuru zencefil, birkaç dilim elma ve limon kabuğu ile kaynatın. Gün içerisinde dilediğiniz miktarda içebilirsiniz.

• Bir bardak sıcak suyun içine, birkaç dilim zencefil koyup bekletin. Üzerine limon suyu ekleyip bal ile tatlandırın.

• Bir yemek kaşığı ıhlamuru, bir poşet ekinezya çayı ile birlikte bir bardak suyun içinde demleyin. Üzerine limon suyu ekleyerek içebilirsiniz.

• Birkaç dilim elma ve portakal kabuğu, çubuk tarçın, birkaç kakule ve karanfili, bir bardak sıcak suda demleyin. Süzerek için.

Bağışıklığınızı güçlendiren karışım

Gün içerisinde kolaylıkla hazırlayacağınız bir çay ile bağışıklık sisteminizi korumanız mümkün. Ihlamur, ekinezya, karabiber, karanfil ve tarçını demliğe alın. İçine dörde böldüğünüz bir elmayı ve kabuğu soyulmuş limonu ekleyin. Üzerini geçecek kadar su ekleyip kaynama noktasına gelene kadar karışımı ısıtın. Bu çayı sıcak ya da soğuk içebilirsiniz.