Yanlış tükettiğimiz 5 besin
Sağlığınıza dikkat ediyor, spor yapıyor, doğru besleniyorsunuz. Peki bazı yiyecekleri yanlış tükettiğinizi ya da pişirdiğinizi hiç düşündünüz mü? Hepimizin çoğunlukla yaptığı, pek bilinmeyen yiyecek hatalarını hep birlikte öğrenmeye ne dersiniz?
Yanlış tükettiğimiz 5 besin
1. Siyah Çay Siyah çay içmek, artık üzerine şiirler yazılan bir aktivite. Yalnız uzmanlar, kimileri çok sevse de çayla sütün kesinlikle birbirine katılmaması gerektiğini söylüyor.
Yanlış tükettiğimiz 5 besin
Sütün içerisinde proteinler, çayın verdiği mineralleri etkisiz hale getirebilir.
Yanlış tükettiğimiz 5 besin
2.Çilek Çilek, içeriğindeki C vitamini ve antioakdisanlarla sağlığınız için birebir. Ancak eğer çileğe bıçak değdiriyorsanız hata ediyorsunuz.
Yanlış tükettiğimiz 5 besin
Uzmanlar, çilekte bol miktarda bulunan C vitamininin, ışığa ve oksijene duyarlı olduğunu bu nedenle doğranmadan direkt yendiğinde daha faydalı olacağını belirtiyor.
Yanlış tükettiğimiz 5 besin
3.Sarımsak Sarımsak da ise durum tam tersi. Kansere iyi geldiği bilinen ve sarımsakta bol miktarda bulunan ‘allicin’ adlı enzim, C vitaminin aksine oksijeni ve ışığı seviyor.
Yanlış tükettiğimiz 5 besin
Uzmanlar, sarımsağı doğradığınız ya da ezdiğiniz zaman, içindeki maddeniz gerçekten aktif olmasını istiyorsanız 10 dakika gibi süre sarımsağı dinlenmeye bırakmanız gerektiğini söylüyor.
Yanlış tükettiğimiz 5 besin
4. Domates Vitamini kabuğunda değil ısısında desek? Domates neredeyse tüm öğünlerde tüketilen ve çok sevilen bir sebze.
Yanlış tükettiğimiz 5 besin
Eğer domatesin içerisindeki likopen adlı enzimden yararlanmak istiyorsanız, domatesi pişirmeli ya da ısıttmalısınız. Böylelikle domatesteki antioksidan miktarı artışa geçecek.
Yanlış tükettiğimiz 5 besin
5. Brokoli Brokoliyi seveni de çok sever sevmeyeni de. Sevmeyenlerin dahi, sağlığa olan etkilerinden dolayı tüketmeye çalıştıkları brokoli, eğer kızartılırsa ya da haşlanırsa bir işe yaramıyor.
Yanlış tükettiğimiz 5 besin
Brokolinin içerisindeki maddelerden faydalanmanın en doğru ve güvenilir yolu, çiğ yemek ya da buharda pişirmek.