Turuncu mantolu güzel: Mandalina

MANDALİNALI İRMİK HELVASI(4 Kişilik)

Malzemeler:

Jöle için:

Yarım su bardağı + 5 çorba kaşığı mandalina suyu

Bir buçuk çorba kaşığı tozşeker

2 adet yaprak jelatin

Yeteri kadar buzlu su

İrmik helvası için:

2 su bardağı mandalina suyu

2 çorba kaşığı tozşeker

1 çay bardağı irmik

1 tatlı kaşığı tereyağı

2 adet mandalina

Hazırlanışı:

Jöle için mandalina suyu ve tozşekeri kaynatın. Yaprak jelatini buzlu suda yumuşatın. Suyun içinden alıp, mandalina suyuna ilave edin ve karıştırın. Jöleli karışımı bir kabın içine 2 cm kalınlığında dökün. Donması için dinlendirin. İrmik helvası için mandalina suyu ve tozşekeri tencereye alıp, karıştırarak kaynatın. Diğer taraftan tereyağını bir tencerede eritip, irmiği rengi dönene dek kavurun. Üzerinekaynayan tozşekerli mandalina suyunu ilave edip, 30 saniye karıştırarak pişirin. Mandalinaları dilimleyip, zarlarını temizleyin. Karışıma ekleyip, hafif karıştırdıktan sonra ocaktan alın. Tencerenin kapağını kapatıp, 10 dakika dinlendirin. Helvayı bir tepsiye 2 cm kalınlığında yayın. 1 saat buzdolabında dinlendirin. Servis için irmik helvası ve jöleden kalıp yardımıyla yuvarlaklar çıkarın. Sıra ile irmik helvası ve jöleyi 4 kat olacak şekilde üst üste yerleştirin. Dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...