Ramazan klasikleri

PASTIRMALI KURU FASULYE(8 Kişilik)

Malzemeler:

100 gram pastırma

2 su bardağı kurufasulye

1 adet büyük boy soğan

2 çorba kaşığı tereyağı

1 çorba kaşığı salça

2 adet domates

3 adet sivri biber

1 tatlı kaşığı tozşeker

3 su bardağı su

Tuz, karabiber, pulbiber

Hazırlanışı:

Kurufasulyeyi bir gece öncesinden ıslatın ve ertesi gün süzün. Tencereye alın ve üzerine çıkacak kadar su ilave edip, yumuşayana kadar haşlayın. Yemeklik doğranmış soğanı tereyağında soteleyin. Salça, kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domates ile kıyılmış sivri biberi ekleyip, kokusu çıkana kadar kavurun. Tozşeker, fasulye ve sıcak su ekleyin. Tuz, karabiber ve pulbiber kattıktan sonra şöyle bir karıştırıp, 15 dakika pişirin. Daha sonra üzerine iri parçalara ayırdığınız pastırmayı yerleştirin ve şöyle bir karıştırdıktan sonra güveç kabına alın. Üzeri açık bir şekilde, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin ve sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Ünlü Şeflerden Sevgililer Günü'ne Özel Menüler
  • Somon ve Mevsim Sebzelerinin Dansı
  • 2025'in Rengi Mocha Mousse Tonlarında Tatlar
ve Daha Fazlası ...