Ramazan çorbaları
KÖFTELİ BULGUR ÇORBASI(8 Kişilik)
Malzemeler:
250 gram kıyma
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı salça 6 su bardağı et suyu veya su
1 su bardağı pilavlık bulgur
4-5 dal kıyılmış nane
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı:
Kıyma, tuz ve karabiberi iyice yoğurun. Yuvarlak küçük köfteler yapıp, sıvıyağda kızartın. Tereyağını tencereye alın. Salça, et suyu veya su ekleyip, kaynatın. Bulgur ilave edip, pişmeye bırakın. Köfte ekleyip bir taşım kaynatın. Ocaktan alıp, üzerine nane ilave ederek servis yapın.
Ramazan çorbaları
GERDAN ÇORBASI(8 Kişilik)
Malzemeler:
1 adet kuzu gerdan (halka kesilmiş)
2 adet havuç
1 adet patates
1 adet soğan
2 adet defne yaprağı
1 tatlı kaşığı tane karabiber
Yeteri kadar sıcak su
1 su bardağı haşlanmış pirinç
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pulbiber
Hazırlanışı:
Gerdanı iyice yıkayıp, tencereye dizin. Üzerine iri parçalar halinde doğranmış havuç, patates ve bütün soğan ekleyin. Defne yaprağı, tane karabiber ilave edin. Üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak su ekleyip pişmeye bırakın. Et yumuşayınca suyunu süzüp, yeniden tencereye alın. Gerdan parçalarının etini didikleyin. Tenceredeki suya pirinç, nohut ve et ekleyip hafifçe karıştırın. Ayrı bir yerde kızgın tereyağında pulbiberi yakın. Çorbanın üzerine gezdirip servis yapın.
Ramazan çorbaları
YÖRÜK ÇORBASI(10 Kişilik)
Malzemeler:
2 su bardağı haşlanmış buğday
Yarımşar su bardağı haşlanmış nohut ve kuru fasulye
Yeteri kadar et suyu
1 küçük demet ıspanak
Tuz
Karabiber
Üzerine:
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
Hazırlanışı:
BUĞDAY, nohut ve fasulyeyi tencereye alın. Üzerini üç parmak geçecek kadar et suyu ilave edin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Kaynayınca kıyılmış ıspanak ekleyin. Üzerine tereyağında kızdırılmış toz kırmızıbiber gezdirip servis yapın.
Ramazan çorbaları
MEKSİKA FASULYELİ MERCİMEK ÇORBASI(8 Kişilik)
Malzemeler:
1 su bardağı haşlanmış Meksika fasulyesi
2 su bardağı kırmızı mercimek
1’er adet patates ve soğan
Yeteri kadar su
2 diş sarmısak
Tuz
Karabiber
Üzeri için:
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
Hazırlanışı:
Mercimeği yıkayıp tencereye alın. Kabuğu temizlenmiş patates, soğan, tuz ve karabiber ilave edin. Üzerini dört parmak geçecek kadar su ekleyip haşlayın. Blenderden geçirip, arzunuza göre su ekleyin. Dövülmüş sarmısak ve Meksika fasulyesi ilave edip bir taşım kaynatın. Ocaktan alıp, üzerine tereyağında kızdırılmış toz kırmızıbiber gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.
Ramazan çorbaları
BÖREK ÇORBASI(8 Kişilik)
Malzemeler:
250 gram kıyma
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 adet soğan
4 su bardağı un
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
6 su bardağı et suyu veya su
500 gram yoğurt
tuz
karabiber
1 tatlı kaşığı tereyağı
Üzeri için:
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı toz sumak
Hazırlanışı:
Kıymayı sıvıyağda soteleyin. Kıyılmış soğan ilave edip kavurun. Tuz ve karabiberini ayarlayıp, soğumaya bırakın. Ayrı bir yerde unun ortasına 1 adet yumurta kırın. 1 tatlı kaşığı tuz ve azar azar süt ekleyip, karıştırın. Soğuk kıymalı karışımı ilave edip, çok yumuşak olmayan bir hamur elde edin. 15 dakika dinlendirin. Daha sonra mantı hamuru kalınlığında açıp, küçük kareler halinde kesin. Hamurların dört ucunu birleştirip, boş mantı elde edin. Su veya et suyunu kaynatıp, hamurları içine atın. Suyun yüzeyine çıkmaya başlayınca ocağın altını kısın. Yoğurt, 1 adet yumurta ve tereyağını iyice çırpıp, azar azar ve karıştırarak çorbaya ilave edin. Üzerine tereyağında kızdırılmış nane ve sumak gezdirip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Ünlü Şeflerden Sevgililer Günü'ne Özel Menüler
- Somon ve Mevsim Sebzelerinin Dansı
- 2025'in Rengi Mocha Mousse Tonlarında Tatlar