Ramazan çorbaları

KÖFTELİ BULGUR ÇORBASI(8 Kişilik)

Malzemeler:

250 gram kıyma

1 çay bardağı sıvıyağ

1 çorba kaşığı tereyağı

2 çorba kaşığı salça 6 su bardağı et suyu veya su

1 su bardağı pilavlık bulgur

4-5 dal kıyılmış nane

Tuz

Karabiber

Hazırlanışı:

Kıyma, tuz ve karabiberi iyice yoğurun. Yuvarlak küçük köfteler yapıp, sıvıyağda kızartın. Tereyağını tencereye alın. Salça, et suyu veya su ekleyip, kaynatın. Bulgur ilave edip, pişmeye bırakın. Köfte ekleyip bir taşım kaynatın. Ocaktan alıp, üzerine nane ilave ederek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Bağ Bozumu Sofrası
  • Bağışıklık Dostu Mevsim Menüleri
  • Konuk Şef Can Aras'la Sofraya Özel
ve Daha Fazlası ...