Ramazan çorbaları

KÖFTELİ BULGUR ÇORBASI(8 Kişilik)

Malzemeler:

250 gram kıyma

1 çay bardağı sıvıyağ

1 çorba kaşığı tereyağı

2 çorba kaşığı salça 6 su bardağı et suyu veya su

1 su bardağı pilavlık bulgur

4-5 dal kıyılmış nane

Tuz

Karabiber

Hazırlanışı:

Kıyma, tuz ve karabiberi iyice yoğurun. Yuvarlak küçük köfteler yapıp, sıvıyağda kızartın. Tereyağını tencereye alın. Salça, et suyu veya su ekleyip, kaynatın. Bulgur ilave edip, pişmeye bırakın. Köfte ekleyip bir taşım kaynatın. Ocaktan alıp, üzerine nane ilave ederek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...