Piknik sepetini hazırlayın!
MANGALDA PASTIRMALI KUMPİR(4 Kişilik)
Malzemeler:
4 adet iri boy patates
125 gram pırasa
1 adet kırmızı biber
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı yağsız süt
Taze çekilmiş karabiber, tuz
60 gram pastırma
Hazırlanışı:
Akşamdan ince kıydığınız pırasa ve kırmızı biberi zeytinyağında iyice soteleyip, kapaklı bir kaba alın. Patatesleri yıkayıp birkaç yerinden delerek folyoya sarın. Piknikte ızgaranızı yaptıktan sonra, arta kalan korları kenara alın. Patatesleri küllerin arasına gömerek ateşle örtün. Yarım saat sonra kontrol ederek, yeterince pişmişse ateşten alın. Folyoyu çıkarıp, patateslerin üstlerinden kapak kesin. 5 mm'lik duvar kalacak şekilde içlerini oyun. Çıkan patatesli içi, süt ve karabiberle karıştırın. Pırasa, kırmızı biber, pastırma ve tuzu ilave ederek iyice harmanlayın. Harcı, oyulmuş patateslerin içine doldurup kapağını kapatın. Sıcak olarak servis yapın.
Piknik sepetini hazırlayın!
MANGALDA KARIŞIK IZGARA(6 Kişilik)
Malzemeler:
Yarım kg ızgaralık et
Yarım kg karışık tavuk
Et marine malzemesi için:
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 adet soğanın suyu
1 diş rendelenmiş sarmısak
1 çay kaşığı tozşeker
Birer tatlı kaşığı kekik, pulbiber, tuz
Hazırlanışı:
Et marine malzemesinin tümünü iyice karıştırın. Derin şekildeki iki ayrı kaba ayırın. Bir gece boyunca, bir kaba tavuğu diğer, kaba eti koyarak buzdolabında dinlendirin. Ertesi gün ızgarada pişirerek servis yapın.
Piknik sepetini hazırlayın!
PEYNİRLİ SALATALIK VE DOMATESLER(4 Kişilik)
Malzemeler:
250 gram kiraz domates
3 adet salatalık
2 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
4 çorba kaşığı labne peyniri
2 tatlı kaşığı kıyılmış taze nane
Taze çekilmiş karabiber
Tuz
Hazırlanışı:
Domateslerin üst kısmını bıçakla kesin. Domateslerin şekillerini bozmadan içlerini çıkarın. Süzgeçten geçirerek çekirdeklerini atın. Salatalıkları 3 cm uzunluğunda kesin. İçlerini sebze olacağı ile çıkarın. Domates içi, kaşar peyniri, labne peyniri, nane, karabiber ve tuzu karıştırın. Bu karışımı krema torbasına doldurun. Domates ve salatalıkların içine sıkın. Nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
Piknik sepetini hazırlayın!
PEYNİRLİ PATLICAN BÖREĞİ(10 Kişilik)
Malzemeler:
6 adet bostan patlıcan
Yarım kg kabukları soyulup küp doğranmış domates
1 tatlı kaşığı beyaz şarap sirkesi
1 tatlı kaşığı tozşeker
4 çorba kaşığı pesto sos
Taze çekilmiş karabiber, tuz
1 su bardağından bir parmak fazla zeytinyağı
l 300 gram taze kaşar peyniri
2 dilim ufalanmış ekmek içi
100 gram eski kaşar peyniri
Hazırlanışı:
Domatesi tencereye alarak bir taşım kaynatın. Ocağın altını kısarak 20 dakika suyunu çekene kadar pişirin. Robottan veya süzgeçten geçirip püre haline getirin. Tekrar tencereye alarak sirke, tozşeker, pesto sos, karabiber ve tuzu ilave ederek karıştırın. 5 dakika daha pişirerek ocaktan alın. Patlıcanların sap kısımlarını kesip uzunlamasına 1-2 cm kalınlığında dilimleyin. Zeytinyağında altın sarısı renk alana kadar kızartın. Kağıt havlu üzerine çıkartarak fazla yağını emdirin. Derin bir fırın kabını hafifçe yağlayın. Patlıcanların 1/3'ünü kabın dibine dizin. Üzerine domates sosun 1/3'ünü gezdirin. İnce dilimlenmiş taze kaşarın 1/3'ünü serpiştirin. Kalan malzemeleri aynı sıra ile kullanarak, iki kat daha dizin. Üzerini ufalanmış ekmek içi ile kaplayıp, rendelenmiş eski kaşar peynirini serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35-50 dakika, üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkardığınızda patlıcanların şeklini bozmadan dilimleyerek servis yapın.
Piknik sepetini hazırlayın!
BARBEKÜ SOSLU HAMBURGER(4 Kişilik)
Malzemeler:
4 adet hamburger ekmeği
4 tatlı kaşığı mayonez
4’er adet domates ve soğan dilimi
İnce kıyılmış göbek salata veya marul yaprağı
Hamburger köftesi için:
300 gram kıyma
1 adet küçük boy soğanın suyu
1 çay bardağı galeta unu
1 çorba kaşığı irmik
Kimyon, karabiber
1 çorba kaşığı yoğur
Sos için:
1 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı elma sirkesi
1 tatlı kaşığı hardal
2 çorba kaşığı ketçap
1 tatlı kaşığı esmerşeker
Hazırlanışı:
Hamburger köftesini hazırlamak için tüm köfte malzemesini yoğurun. Bir gece buzdolabında dinlendirin. Çıkardığınızda tezgahın üzerine 1 cm kalınlığında yayın. Ağzı geniş su bardağı ile yuvarlak köfteler çıkarın. Izgara veya mangalda pişirin. Sosu hazırlamak için, sarmısağı kıyarak tüm sos malzemesiyle beraber iyice karıştırın. Hamburger ekmeğini ikiye bölün. Alt parçaya mayonez sürün. Izgarada pişirdiğiniz soğan dilimi ve köfteyi yerleştirin. Üzerine yuvarlak kesilmiş domatesi ve göbek salatayı koyun. Son olarak bol miktarda sos gezdirerek hamburger ekmeğinin üst kapağını kapatın. Kalan hamburger ekmeklerini de aynı şekilde hazırlayarak servis yapın.
Piknik sepetini hazırlayın!
PİKNİK KURABİYE(6 Kişilik)
Malzemeler:
1 paket margarin (250 gram)
1 su bardağı tozşeker
1 çorba kaşığı yoğurt
1 adet yumurtanın sarısı
1 çay bardağı dövülmüş fındık
1 paket vanilya
Yarım çay kaşığı karbonat
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
Aldığı kadar un
Üzeri için:
1 adet yumurtanın akı
1 su bardağı tozşeker
Hazırlanışı:
Tüm malzemeyi kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Küçük parçalar koparıp, istediğiniz şekli vererek önce yumurta akına, sonra tozşekere bulayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin.
Piknik sepetini hazırlayın!
PİKNİK KÖFTE(6 Kişilik)
Malzemeler:
500 gram dana kıyması
250 gram kuzu kıyması
1 diş sarmısak
4 çorba kaşığı süt
3 dilim tost ekmeği
1 adet soğan
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı tozşeker
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı toz kişniş
1 çay kaşığı karabiber
Hazırlanışı:
Sarmısağı ikiye bölün. Tuza batırarak köfteyi yapacağınız kabın içine sürün. Sütle ıslattığınız tost ekmeğini, ince rendelenmiş soğanı, kıymayı ve kalan malzemeyi yoğurma kabına alın. 15 dakika dinlendirin. Ellerinizi sıvıyağla ıslatarak köfteleri şekillendirin. Saklama kabına dizerek bir gece buzdolabında dinlendirin. Pikniğe gittiğinizde, köfteleri mangalda pişirerek servis yapın.
Piknik sepetini hazırlayın!
PATLICANLI PİKNİK KANEPE(10 Adet)
Malzemeler:
3 adet bostan patlıcanı
3 diş sarmısak
2 çorba kaşığı mayonez
1 çay bardağı ceviz içi
5 dilim tost ekmeği
Tuz
Süslemek için: Mayonez
Renkli biber
Haşlanmış yumurta
Hazırlanışı:
Patlıcanları kabukları ile közleyin. Bıçakla yukarıdan aşağıya çizin ve içlerini kaşık yardımıyla bir kaba boşaltın. İnce kıydığınız sarmısakları ve tuzu ekledikten sonra soğumasını bekleyin. Soğuduğunda mayonezi ve iri çekilmiş ceviz içini ilave ederek karıştırın. Saklama kabına alarak buzdolabında saklayın. Pikniğe gittiğinizde, üçgen şekilde kestiğiniz tost ekmeklerine bolca sürün. Üzerlerini mayonez, renkle biber ve haşlanmış yumurta dilimleriyle süsleyerek servis yapın.
Piknik sepetini hazırlayın!
AVAKADOLU PİKNİK KANEPE(10 Kişilik)
Malzemeler:
1 adet avokado
Yarım limonun suyu
2 adet taze soğan
2 diş sarmısak
1 çay kaşığı toz kişniş
1 adet acı biber turşusu
5 dilim tost ekmeği
Tuz
Süslemek için: Turşu
Kiraz domates
Hazırlanışı:
Çekirdeklerini ayıklayıp kabuğunu soyduğunuz olgun avokadoyu dilimleyerek çukur bir kaba alın. Üzerine limon suyunu gezdirin. Küçük doğradığınız taze soğanı, sarmısağı, kişnişi, tuz ve biber turşusunu ekleyin. Blenderden geçirin. Saklama kabına alarak dolapta saklayın. Piknikte, üçgen şeklinde ikiye böldüğünüz tost ekmeklerine bolca sürün. Üzerini turşu ve kiraz domatesle süsleyerek servis yapın.
Piknik sepetini hazırlayın!
ZEYTİNYAĞLI SULTANİ BEZELYE(4 Kişilik)
Malzemeler:
Yarım kg sultani bezelye
1 adet büyük boy soğan
1 adet orta boy havuç
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 adet domates
2 tatlı kaşığı tozşeker
Yarım demet dereotu
1 kahve fincanı ılık su
Tuz
Hazırlanışı:
Bezelyeleri ayıklayın. Soğanı irice, havucu ise zar şeklinde doğrayın. Bezelye, soğan ve havucu tencereye alın. Zeytinyağını ilave edin. Domatesi bütün şekilde tencereye yerleştirin. Tozşeker, kıyılmış dereotu, tuz ve suyu ekleyin. Kısık ateşte 15-20 dakika pişirin. Piştiğinde servis tabağına dizerek, ortasına domatesi yerleştirin. Arzuya göre dereotu ile servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri