Pembe ve leziz
SOMONLU SANDVİÇ(1 Kişilik)
Malzemeler:
2 dilim somon füme
2 dilim cevizli ekmek
1 adet domates
4-5 yaprak roka
2 adet kornişon
1 çorba kaşığı mayonez
Hazırlanışı:
Bir dilim cevizli ekmeğin üzerine önce dilimlenmiş domatesi yerleştirin. Sırasıyla roka yaprakları, dilimlenmiş turşu ve füme somonu koyun. En üste de mayonezi gezdirin. Diğer cevizli ekmeği üzerine kapatın ve servis yapın.
Pembe ve leziz
SOMONLU FETTUCCİNE(4 Kişilik)
Malzemeler:
100 gram somon
1 paket fettuccine
4 su bardağı su
250 gram krema
150 gram parmesan peyniri
1 çay kaşığı çekilmiş karabiber
1 çay bardağı konserve mısır
Karabiber, tuz
Hazırlanışı:
Fettuccine' yi, paketin üzerinde belirtilen süreye göre haşlayıp, süzün. Daha sonra servis tabağına alın. Somonu arzunuza göre doğrayın. Krema ve doğranmış somonu bir tavada hafif rengi dönene kadar soteleyin. Rendelenmiş parmesan peyniri, karabiber ve tuzu ekleyip, 1-2 dakika daha soteleyin. Daha sonra bu karışımı makarnanın üzerine dökün. Üzerine konserve mısırı serpin ve servis yapın.
Pembe ve leziz
SEBZELİ SOMON FÜME(4 Kişilik)
Malzemeler:
4 dilim somon füme
2 adet kabak
2 adet havuç
1 adet soğan
2 adet kırmızı biber
250 gram taze fasulye
Üzerine:
1 çorba kaşığı keten tohumu
Hazırlanışı:
Ayıklanmış kabak, havuç, soğan, kırmızı biber ve taze fasulyeyi ayrı kaplarda yarı yarıya haşlayın. Kabak, havuç, soğan ve kırmızı biberi halka, taze fasulyeyi verev doğrayın. Füme somonları servis tabağına alın. Sebzeleri gelişigüzel yerleştirin. Salatanın üzerine keten tohumu serpip, servis yapın.
Pembe ve leziz
PORTAKALLI SOMON SALATASI(4 Kişilik)
Malzemeler:
8 dilim somon füme
Yarım demet roka
2 adet portakal
4 dilim parmesan peyniri
4-5 adet gün kurusu kayısı
1 tatlı kaşığı balzamik sirke
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı:
Roka yapraklarını servis tabağına dizin. Üzerine kabukları soyulmuş ve dilimlenmiş portakalı koyun. Somon füme dilimleri, parmesan peyniri ve gün kurusu kayısıyı yerleştirin. Bir kapta balzamik sirke ve zeytinyağını karıştırın. Salatanın üzerine gezdirip, servis yapın.
Pembe ve leziz
SOSLU SOMON IZGARA(1 Kişilik)
Malzemeler:
150 gram somon
Sos için:
2 diş sarmısak
1 çorba kaşığı salça
Yarım çay bardağı sıvıyağ
2 adet patates
1 çay kaşığı safran
Servis için:
Deniz börülcesi
Hazırlanışı:
Somonu ızgarada önlü arkalı pişirin ve servis tabağına alın. Sos için ince kıyılmış sarmısak ve salçayı sıvıyağda soteleyin. Haşlanmış ve rendelenmiş patates ile safranı ilave edin. 2-3 dakika daha sotelemeye devam edin. Izgara somonu hazırladığınız sos ve haşlanıp ayıklanmış deniz börülcesi ile birlikte servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Ünlü Şeflerden Sevgililer Günü'ne Özel Menüler
- Somon ve Mevsim Sebzelerinin Dansı
- 2025'in Rengi Mocha Mousse Tonlarında Tatlar