Makarna yapımının püf noktaları
Makarna başlıbaşına çok lezzetli bir yiyecek olsa da
hazırlama konusundaki püf noktalarına dikkat ederek
daha nefis sonuçlar elde edebilirsiniz…
1
26
Makarna yapımının püf noktaları
Makarna ve sağlık: Düşünüldüğünün aksine makarna şişmanlatıcı değildir. Kalori ve yağ oranı çok düşük olan makarnada, vücut için gereken tüm vitamin ve mineraller bulunur. Makarna aynı zamanda protein ve vitamin deposudur. Makarnada A, B1, B2 vitaminleri, fosfor, kalsiyum, demir, potasyum ve çinko da bulunur.
2
26
Makarna yapımının püf noktaları
Nasıl üretilir: Makarna, İtalya, Kanada ve Türkiye’de yetiştirilen ekmeklik buğdaydan daha koyu renkli ve protein açısından çok zengin bir buğday olan durum buğdayından üretilir. Üretim sırasında buğday irmik haline getirilir, daha sonra suyla karıştırılıp şekillendirilir.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL