Limonun birbirinden lezzetli 10 hali
Limonun birbirinden lezzetli 10 hali
Bisküvili Limonlu Pelte Tarifi.
4 su bardağı su
Üzerine: Hindistancevizi ve antepfıstığı.
Nişastayı suyla derin bir kapta çırpıp, tencereye alın. Şekeri ve limon suyunu ekleyin. Ateşte karıştırarak, muhallebi kıvamı alana dek pişirin. Daha sonra tencereyi ocaktan alıp, rendelenmiş limon kabuğunu ekleyin. Pelteyi ılınmaya bırakın. Cam bir tepsiye pelteden 2-3 kaşık alıp, yayın. Üzerine bir sıra pötibör bisküvi dizin. Tekrar pelteden yayıp, bisküvileri dizin. Üç kat pelte ve üç kat bisküvi olacak biçimde bu işlemi tekrar edin. Hindistancevizi ve dövülmüş antepfıstığıyla süsleyin. Buzdolabında bir gece bekletin. Dilimleyerek servis yapın..
TARİF DETAY
Limonun birbirinden lezzetli 10 hali
Limonlu Kek Tarifi.
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
Yarım su bardağı limon suyu
5 adet yumurta
2 su bardağı tozşeker
Yarım su bardağı sıvıyağ
İki buçuk su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Bir tutam tuz.
YUMURTALARIN aklarını ve sarılarını ayırın. Akları tuzlabirlikte mikserde çırparak karhaline getirin. Üzerine 1 subardağı tozşeker ekleyip,yeniden çırpın. Ayrı bir yerdesarıları da mikserde çırpıpkalan 1 su bardağı tozşekerleyeniden çırpın. Ak ve sarılarıkarıştırın. Mikserin hızınıazaltıp, kalan malzemeyiekleyin. Yağlanmış kek kalıbınaalıp, önceden ısıtılmış 175derece fırında, kontrol ederekpişirin. Dilimleyip servis yapın..
TARİF DETAYLimonun birbirinden lezzetli 10 hali
Limonlu İrmik Tatlısı Tarifi.
2 su bardağı süt
1 çay kaşığı vanilya
2 çorba kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı limonun suyu
İki buçuk çorba kaşığı irmik
1 çay kaşığı margarin
Yarım limonun rendelenmiş kabuğu
Süslemek için:
Limon dilimleri .
Sütü, vanilya ve tozşekerle birlikte tencereye alıp, karıştırın. Şeker eriyince limon suyunu ve irmiği ilave edin. Sürekli karıştırarak pişirmeye devam edin. Koyu kıvamlı bir hal aldığında, margarin ve rendelenmiş limon kabuğunu katın. Bir taşım kaynatıp ocaktan alın. 2 kup bardağına pay edin ve buzdolabına koyup soğutun. Limon dilimleriyle süsleyip servis yapın..
TARİF DETAYLimonun birbirinden lezzetli 10 hali
Limonlu Mereng Tarifi.
250 gram margarin (1 paket )
1 adet yumurta
3 çorba kaşığı pudraşekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Muhallebi için:
1 su bardağı su
Yarım su bardağı limon suyu
Yarım su bardağı süt
1 adet yumurta sarısı
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
1 çorba kaşığı margarin
Üzeri için:
3 adet yumurtanın akı
4 çorba kaşığı pudraşekeri
Yarım çay kaşığı tuz.
MARGARİN, yumurta, pudraşekeri, vanilya, kabartma tozunu yoğurun. Aldığı kadar un ilave edip, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Hamuru tart kalıbına bastırarak yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 20 dakika pişirin ve soğumaya bırakın. Muhallebi için su, limon suyu, süt, yumurta sarısı ve limon kabuğunu karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp, margarini ekleyin ve yeniden karıştırın. Soğuk hamurun üzerine muhallebiyi yayın. Ayrı bir yerde yumurta aklarını tuzla birlikte, kar haline gelene dek mikserle çırpın. Pudraşekeri ekleyip, çırpmaya devam edin. Soğuk muhallebinin üzerine şekil vererek yayın. Önceden ısıtılmış 130 derece fırında, 20 dakika, üzeri kızarana dek pişirin..
TARİF DETAYLimonun birbirinden lezzetli 10 hali
Limonlu Kalburabastı Tarifi.
250 gram oda sıcaklığında bekletilmiş margarin
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
2 çorba kaşığı yoğurt
1 adet yumurta, tuz
1 paket kabartma tozu
5 su bardağı un
1 su bardağı dövülmüş fındık
Şerbeti için:
3 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
Yarım limonun suyu.
ŞERBET için bir tencerede tozşeker ve suyu kaynatın. Kaynadıktan 3 dakika sonra limon suyunu ekleyip koyulaşmaya başlayınca tencereyi ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Kalburabastı için margarin, zeytinyağı, limon kabuğu rendesi ve yoğurdu karıştırın. Yumurta, tuz, kabartma tozu ve çekilmiş fındıkları üzerine ekleyin. Elenmiş unu da ekleyip iyice yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp iki avucunuzun arasında yuvarlayın. Rendenin ince kısmının üzerine hamurları bastırarak yayın. Hamurun tek ucundan yuvarlayarak hamura şekil verin. Hamurları tepsiye dizip önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Sıcakken üzerine ılık şerbet dökün..
TARİF DETAYLimonun birbirinden lezzetli 10 hali
Limonlu Kurabiye Tarifi.
Yarım su bardağı yoğurt
YOĞURT ve yumurtayı çırpma teliyle çırpın. 1 çay bardağı sıvıyağı ekleyip tekrar çırpın. Üzerine kepek
Limonun birbirinden lezzetli 10 hali
Limonlu Cheesecake Tarifi.
150 gram kepekli bisküvi
50 gram tereyağı
300 gram labne peyniri
1 kg tuzsuz beyaz krem peynir
İki buçuk su bardağı tozşeker
1 adet limonun suyu
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı nişasta
Üzerine:
Hazır limon sosu
Limon dilimleri
1 paket limonlu jöle.
Bisküvileri küçük parçalar halinde kırıp bir kaba alın. Üzerine eritilmiş tereyağını ekleyip yumuşayana dek yoğurun. Hazırladığınız karışımı küçük bir kelepçeli kalıbın tabanına bastırarak yerleştirin. Kalan malzemeyi geniş bir kapta karıştırın ve bisküvili tabanın üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 130 derece fırında 1 saat pişirin. Soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp servis tabağına alın. Arzunuza göre cheesecake'nin üzerini hazır limon sosla kaplayın. Limon dilimleri yerleştirin. Limonlu jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayıp cheesecake'nin üzerine gezdirin. Buzdolabında yarım saat dinlendirip servis yapın..
TARİF DETAYLimonun birbirinden lezzetli 10 hali
Limon Jöleli İrmik Tatlısı Tarifi.
1 paket limon aromalı jöle
2 su bardağı kaynar su
1 avuç bütün ceviz içi
Limon dilimleri
İrmik tatlısı için: 1 kg süt
7 çorba kaşığı irmik
12 çorba kaşığı tozşeker .
İrmik tatlısı için bir tencereye süt, irmik ve tozşekeri koyup, orta hararetli ateş üzerinde sürekli karıştırarak kaynatın. Kelepçeli bir kek kalıbının tabanına, kalıbın büyüklüğünde yağlı kağıt serin. Kaynayan irmik tatlısını kalıba boşaltıp soğumaya bırakın. Diğer yandan limon aromalı jöleyi 2 su bardağı kaynar suya boşaltıp, jöle çözülünceye kadar karıştırın. Hazırladığınız jöleyi, soğuyan irmik tatlısının üzerine döküp limon dilimleri ve cevizle süsleyin. Jöle ılındıktan sonra buzdolabına alıp, donduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
TARİF DETAYLimonun birbirinden lezzetli 10 hali
Limonlu Parfe Tarifi.
200 gram krem peynir
1+1/4 su bardağı pudraşekeri
300 gram çırpılmış krem şanti
l adet yumurta sarısı
3 yaprak jelatin
2 adet limonun rendelenmiş kabuğu
1 adet limonun suyu
Hamur için:
Bir buçuk su bardağı un
3/4 su bardağı pudraşekeri
100 gram tereyağı
2 çorba kaşığı toz badem
1 adet yumurtanın akı
Yarım çay kaşığı toz tarçın .
Un, pudraşekeri, tereyağı, toz badem, tarçın ve yumurta akını karıştırarak hamur haline getirin. Hamuru merdane yardımıyla 5-6 mm kalınlığında açıp kalp şeklindeki kalıba yerleştirin. Hamurun üzerini çatalla delin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Soğumaya bırakın. Diğer taraftan krema için krem peynir ve pudraşekerini karıştırıp kenara alın. Rendelenmiş limon kabuğunu ve limon suyunu karıştırıp yumurta sarılarını karıştırarak tek tek ilave edin. Soğuk suda bekletip yumuşamış jelatini ekleyin. Daha sonra üzerine çırpılmış krem şanti ilave edip tüm malzemeyi karıştırın. Pişen tart hamurunun üzerine