Keklerin en süslüsü: Cupcake
FRAMBUAZLI CUPCAKE(16 Adet)
Malzemeler:
Kek için:
Yarım su bardağı kakao
1 su bardağı sıcak su
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvıyağ
Bir buçuk su bardağı tozşeker
İki buçuk su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım su bardağı frambuaz reçeli
Krema için:
300 ml (1 kutu: 200 ml) krema
1 paket krem şanti
Yarım su bardağı frambuaz reçeli
Hazırlanışı:
KURUTULMUŞ domatesleri zar şeklinde doğrayın. Yumurta, sıvıyağ, süt, tuz ve tozşekeri karıştırma kabına alıp, hafifçe karıştırın. Elenmiş un, kabartma tozu ve karbonatı bu karışıma ilave edin. Tüm malzemeyi karıştırın ve hamur yapın. Kurutulmuş domates ve fesleğeni kattıktan sonra şöyle bir çevirin. Kalıpların yarısı dolacak şekilde karışımı paylaştırın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 30 dakika kadar pişirin ve soğuması için bir kenara alın. Krema için labne peynirini mikserle 3-4 dakika sertleşene kadar çırpın. Kuru fesleğeni ilave edin ve karıştırın. Sıkma torbasına doldurun ve soğumuş keklerin üzerine şekil vererek sıkın. Kurutulmuş domates ve fesleğenle süsleyin.
Keklerin en süslüsü: Cupcake
VİŞNELİ ÇİKOLATALI CUPCAKE(14 Adet)
Malzemeler:
Kek için:
120 gram (1 paket: 80 gram)
bitter çikolata
150 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 su bardağı tozşeker
3 çorba kaşığı krema
3 adet yumurta
2 su bardağı un
2 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
Yarım çay kaşığı tuz
1 su bardağı vişne reçeli (taneleri süzülmüş)
Krema için:
1 su bardağı tozşeker 1 adet yumurta sarısı 2 çorba kaşığı nişasta 1 çorba kaşığı un 2 su bardağı süt 100 ml soğuk krema Yarım su bardağı vişne reçeli suyu 1 paket krem şanti Süslemek için: Vişne reçeli ve rendelenmiş çikolata
Hazırlanışı:
ÇİKOLATAYI benmari usulü eritin ve oda sıcaklığına gelene kadar soğutun. Tereyağı ile tozşekeri derin bir kapta kabarana kadar çırpın. Kremayı ve çikolatayı ilave edip karıştırın. Yumurtaları teker teker ilave ederken bir yandan da karıştırmaya devam edin. Un, kakao, kabartma tozu ve tuzu eleyerek, karışıma katın. En son süzülmüş vişne reçeli tanelerini de ekledikten sonra tüm malzemeyi şöyle bir karıştırın. Kalıpların yarısı dolacak şekilde karışımı paylaştırın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30 dakika pişirin ve soğuması için bir kenara alın. Krema için tozşeker, yumurta sarısı, nişasta, un ve sütü bir tencereye alın. Sürekli karıştırarak koyu bir kıvama gelene kadar pişirin ve buzdolabında en az 2 saat bekletin. Kremayı ilave edip, pürüzsüz bir hale gelene kadar mikserle çırpın. Reçel suyunu ve toz krem şantiyi ekledikten sonra 1-2 dakika daha çırpın. Sıkma torbasına doldurun ve keklerin üzerine şekil vererek sıkın. Üzerini rendelenmiş çikolata ve vişne reçeli ile süsleyin.
Keklerin en süslüsü: Cupcake
KUŞÜZÜMLÜ CUPCAKE(13 Adet)
Malzemeler:
Kek için:
Yarım su bardağı kuşüzümü
2 adet yumurta
Bir buçuk su bardağı tozşeker
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı süt
Krema için:
Yarım su bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı nişasta
Bir buçuk su bardağı süt
100 ml (1 kutu: 200 ml) soğuk krema
50 gram krem şanti
Butter cream üzümler için:
50 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 su bardağı pudraşekeri
1-2 çorba kaşığı süt
Bir tutam gıda boyası
Hazırlanışı:
DERİN bir kaba aldığınız yumurta ve tozşekeri mikserin yüksek devrinde 2-3 dakika çırpın. Ayrı bir kaba un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyin. Kuşüzümünü ilave edin ve tüm malzemeyi karıştırın. Yumurtalı karışıma unlu karışımı ve sütü ilave ederek hafifçe karıştırın. Kalıpların yarısı dolacak şekilde karışımı paylaştırın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30 dakika pişirin ve soğutun. Krema için tozşeker, nişasta ve sütü bir tencereye alıp, ocağa oturtun. Muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırarak pişirin ve soğuması için buzdolabında en az 2 saat bekletin. Krema ve krem şantiyi ilave edip pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın. Sıkma torbasına doldurun ve keklerin üzerine şekil vererek sıkın. Butter cream üzümler için derin bir kapta tereyağı ve pudraşekerini mikserin yüksek devrinde kabarana kadar çırpın. Sütü ilave ederek çırpmaya devam edin. Gıda boyası katın ve kremanın üzerini dilediğiniz şekilde süsleyin.
Keklerin en süslüsü: Cupcake
MISIR UNLU VE NANELİ CUPCAKE(10 Adet)
Malzemeler:
Kek için:
3 adet yumurta
1 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı tozşeker
1 su bardağı mısır unu
2 su bardağı un
1 çay kaşığı karbonat
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı kıyılmış taze nane
Krema için:
400 gram süzme yoğurt
1 çay kaşığı tuz
2 çorba kaşığı kuru nane
Süslemek için:
Nane, pulbiber
Hazırlanışı:
YUMURTA, zeytinyağı, yoğurt, tuz ve tozşekeri karıştırma kabına alıp, hafifçe karıştırın. Mısır unu, un, karbonat ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ilave edin. Kıyılmış naneyi kattıktan sonra tüm malzemeyi hafifçe karıştırın. Kalıpların yarısı dolacak şekilde karışımı paylaştırın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 30 dakika pişirin. Krema için süzme yoğurt, tuz ve kuru naneyi bir kapta karıştırın. Sıkma torbasına doldurun ve soğumuş keklerin üzerine dilediğiniz şekli vererek sıkın. Nane ve pulbiber ile süsleyin.
Keklerin en süslüsü: Cupcake
KURU MEYVELİ CUPCAKE(12 Adet)
Malzemeler:
Kek için:
Yarım su bardağı kuru meyve
175 gram oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
1 su bardağı tozşeker
3 adet yumurta
1 paket vanilya
Bir buçuk su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Krema için:
300 ml (1 kutu: 200 ml) krema
300 gram beyaz çikolata
Süslemek için:
Kuru meyveler
Hazırlanışı:
TEREYAĞI veya margarini tozşeker ile birlikte derin bir kapta kabarana kadar çırpın. Yumurtaları teker teker ilave ederken, bir yandan da karıştırmaya devam edin. Un, vanilya ve kabartma tozunu eleyip, üzerine kuru meyveleri de ekledikten sonra yumurtalı karışıma ilave edin. Tüm malzemeyi hafifçe karıştırın ve kalıpların yarısı dolacak şekilde karışımı paylaştırın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30 dakika pişirin. Krema için kremayı kaynama noktasına gelene kadar ısıtın ve çikolatayı ekleyip, eriyene kadar karıştırın. Soğuması için buzdolabında 1-2 saat bekletin ve mikserle 1-2 dakika çırpın. Sıkma torbasına doldurarak keklerin üzerine dilediğiniz şekilde sıkın. Kuru meyvelerle süsleyin.
Keklerin en süslüsü: Cupcake
KURUTULMUŞ DOMATESLİ VE FESLEĞENLİ CUPCAKE TARİFİ(12 Adet)
Malzemeler:
Kek için:
1 su bardağı kurutulmuş domates
1 su bardağı kıyılmış fesleğen
2 adet yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı tozşeker
İki buçuk su bardağı un
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
Krema için:
400 gram labne peyniri
1 çorba kaşığı kuru fesleğen
Süslemek için:
Kurutulmuş domates ve fesleğen
Hazırlanışı:
KURUTULMUŞ domatesleri zar şeklinde doğrayın. Yumurta, sıvıyağ, süt, tuz ve tozşekeri karıştırma kabına alıp, hafifçe karıştırın. Elenmiş un, kabartma tozu ve karbonatı bu karışıma ilave edin. Tüm malzemeyi karıştırın ve hamur yapın. Kurutulmuş domates ve fesleğeni kattıktan sonra şöyle bir çevirin. Kalıpların yarısı dolacak şekilde karışımı paylaştırın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 30 dakika kadar pişirin ve soğuması için bir kenara alın. Krema için labne peynirini mikserle 3-4 dakika sertleşene kadar çırpın. Kuru fesleğeni ilave edin ve karıştırın. Sıkma torbasına doldurun ve soğumuş keklerin üzerine şekil vererek sıkın. Kurutulmuş domates ve fesleğenle süsleyin.