Havlıcan kökünün faydaları
Havlıcan Otu Nedir, Nasıl Kullanılır?
Zencefilgillerden olan Havlıcan Otu, ıtırlı bir bitki çeşididir. Doğu Asya’da yetişmekte olup oldukça dikkat çeken güzel bir çiçeği olan çok yıllık ve otsu bir bitki türüdür.
Havlıcan kökünün faydaları
Kökünün sap kısımları baharat üretiminde kullanılmaktadır. İçinde Alpinol ve Alpinin maddeleri bulunmaktadır. Havlıcan otunun bir diğer adı, Çin Zencefilidir. Görüntüsü itibariyle zencefili andırmaktadır ancak tadı zencefilinkine pek benzememektedir. Hafif acımsı bir lezzeti vardır.
Havlıcan kökünün faydaları
Havlıcan yağı nasıl elde edilir?
Su ile damıtılması sonucunda havlıcan yağı elde edilmektedir. Havlıcan kökünün özellikle Hindistan ve Güneydoğu Asya mutfaklarında önemli bir yeri bulunmaktadır. Bu bitki yaş olarak kullanılabileceği gibi kurutularak da kullanılabilmektedir.
Havlıcan kökünün faydaları
Havlıcan Otu Kökünün ve Kök ile Hazırlanan Çayın Faydaları Nelerdir? Kişinin iştahının açılmasına yardımcı olmasının yanı sıra tükürük ifrazatını azaltıcı etki göstermektedir. Vücuda direnç takviyesi sağlayarak vücudun güçlenmesini sağlamaktadır. Göğüs yumuşatıcı etkisi vardır. Mide ve bağırsak gazlarının önlenmesinde kullanılmaktadır. Böylece organların rahatlamasını sağlamaktadır. Özellikle kış mevsiminde kişiyi; grip ve soğuk algınlığı rahatsızlıklarına karşı korumaktadır. Baş ağrısı ve baş dönmesi durumlarında, iyileştirici etki göstermektedir.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri