En leziz 9 sütlaç tarifi
Fırın Sütlaç Tarifi (4 kişilik)
1 su bardağı pirinç
3 su bardağı su
4 su bardağı süt
Bir buçuk su bardağından biraz eksik tozşeker
2 çorba kaşığı pirinç unu
1 paket vanilya
1 adet yumurtanın sarısı
PİRİNCİ ayıklayıp yıkayın. Tencereye alıp suyunu ekleyin ve haşlayın. Süzüp üzerine sütü ekleyin. Bir iki taşım kaynatıp tozşekeri ilave edin. Pirinç ununu çok az suda açıp tencereye ekleyin. 2 dakika kaynatıp ocaktan alın. Vanilyayı katıp karıştırın ve fırın kaplarına boşaltın. Yumurta sarısını çırpıp sütlaçların üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri kızarana kadar pişirin. Soğutup servis yapın.
En leziz 9 sütlaç tarifi
Greyfurtlu Fırın Sütlaç Tarifi (6 kişilik)
1 kg süt
Yarım çorba kaşığı pirinç unu
Yarım su bardağı pirinç
Bir buçuk su bardağı tozşeker
3 adet greyfurt
2 adet yumurtanın sarısı
PİRİNCİ ılık suda bekletin. 1 su bardağı sütte pirinç ununu ezin. Kalan sütü bir tencereye alıp süzülmüş pirinci ekleyin. Pirinç unlu sütü de ekleyip kısık ateşte, pirinçler yumuşayana dek pişirin. Şekeri ilave edip 1- 2 taşım kaynatın. Greyfurtların suyunu sütlaca ekleyin. Bir taşım kaynatıp ocaktan alın. Hazırladığınız sütlaçtan 2-3 kepçe ayırın. Kalanını ısıya dayanıklı kaselere paylaştırın. Ayırdığınız sütlaca çırpılmış yumurta sarılarını ekleyip karıştırın. Kaselerdeki sütlaçların üzerine paylaştırın. Kaseleri içi su dolu bir fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Oda sıcaklığında soğutup servis yapın.
En leziz 9 sütlaç tarifi
Hint Usulü Sütlaç (Fırni) Tarifi (8 kişilik)
1 litre süt
4 çorba kaşığı pirinç unu
5 çorba kaşığı kıyılmış badem
4 çorba kaşığı basmati pirinci
8 çorba kaşığı süt tozu
2 çorba kaşığı irmik
1 çorba kaşığı tozşeker
Yarım çay kaşığı gülsuyu
5-6 adet kakule
Üzeri için: Antepfıstığı
SÜT, pirinç unu ve bademi kalın tabanlı bir tencereye alın. Kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca pirinç, süt tozu, irmik ve tozşekeri ilave edin, sürekli karıştırın. Koyulaşmaya başlayınca gülsuyu ve toz haline getirilmiş kakuleyi ekleyip karıştırın. Küçük kaselere boşaltın. Antepfistiği ile süsleyip servis yapın.
En leziz 9 sütlaç tarifi
Kuş Üzümlü Limonlu Sütlaç Tarifi (4-6 kişilik)
Yarım litre süt
Yarım su bardağı tozşeker
1 tatlı kaşığı un
1 Türk kahvesi fincanı pirinç
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
3 çorba kaşığı kuş üzümü
Önce pirinci ayrı bir kapta su ile haşlayın. Suyunu süzdükten sonra malzemenin kalanı ile tencereye alıp, koyulaşana kadar sürekli karıştırın. Ocağın altını kapatın. Servis kaselerine pay edin. Üzerine süslemek için kuş üzümü ve rendelenmiş limon kabuğu serpin. Ilındıktan sonra buzdolabında bekletip servis yapın.
En leziz 9 sütlaç tarifi
Kuş Üzümlü Limonlu Sütlaç Tarifi (4-6)
Yarım litre süt
Yarım su bardağı tozşeker
1 tatlı kaşığı un
1 Türk kahvesi fincanı pirinç
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
3 çorba kaşığı kuş üzümü
Önce pirinci ayrı bir kapta su ile haşlayın. Suyunu süzdükten sonra malzemenin kalanı ile tencereye alıp, koyulaşana kadar sürekli karıştırın. Ocağın altını kapatın. Servis kaselerine pay edin. Üzerine süslemek için kuş üzümü ve rendelenmiş limon kabuğu serpin. Ilındıktan sonra buzdolabında bekletip servis yapın.
En leziz 9 sütlaç tarifi
Portakallı Sütlaç Tarifi (4 kişilik)
8 adet büyük boy portakal
1 çay kaşığı rendelenmiş taze zencefil
Yarım su bardağı tozşeker
1 adet çubuk vanilyanın özü
1 su bardağı pirinç
Yarım su bardağı krema
Portakalların suyunu sıkın. Zencefili soyup, irice doğrayın. Tozşekeri tencereye alıp karamelize olana dek karıştırın. Üzerine portakal suyu, zencefil ve vanilya özü ilave edip 5 dakika pişirin. Ocaktan alıp 20 dakika dinlendirin. Karışımı süzgeçten geçirip, tencereye alın ve kaynatın. Pirinci ilave edip, 30 dakika pişirin. Buzdolabında 1 saat dinlendirin. Kremayı yarı katılaşacak şekilde çırpın. Daha sonra sütlaca ilave edip karıştırın. Servis kuplarına pay edip, dilediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın
En leziz 9 sütlaç tarifi
Kabaklı Fırın Sütlaç Tarifi (4 kişilik)
250 gram balkabağı
1 su bardağı + 1 çay
bardağı tozşeker
1 su bardağı + 1 çay
bardağı su
1 çay bardağı ceviz
1 çay bardağı file badem
Yarım çay bardağı
kuruüzüm
İki buçuk su bardağı süt
1 parça damla sakızı
1 adet yumurta
1 çay bardağı nişasta
BALKABAĞINI çok iri olmayacak şekilde dilimleyip bir tencereye alın. Üzerine 1 su bardağı tozşeker ve 1 su bardağı su ekleyip kaynatın. Kabaklar yumuşayınca ocaktan alın. Soğuduktan sonra 1 dilimini kenara ayırıp, kalanını ısıya dayanıklı kaselere ya da güveç kaplarına paylaştırın. Badem, kuruüzüm ve cevizi kabakların üzerine serpin. Ayrı bir tencereye süt, 1 çay bardağı tozşeker, damla sakızı ve yumurtayı alın. İyice çırpıp ocağa oturtun. Kaynamaya başlayınca, 1 çay bardağı suda açtığınız nişastayı azar azar ve sürekli karıştırarak üzerine ekleyin. Koyulaşınca ocaktan alın. Ilındıktan sonra kepçeyle kabaklı cevizli kaselerin üzerine ekleyin. Kaseleri derin bir tepsiye alıp, yarılarına gelecek kadar sıcak su ekleyin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirip soğutun. Ayırdığınız kabağı küp kesip üzerlerine ekleyerek servis yapın.
En leziz 9 sütlaç tarifi
Portakallı Fırın Sütlaç Tarifi (6 kişilik)
1 litre süt+1 kahve fincanı süt
1 çay bardağı pirinç
1 su bardağı su
250 gram tozşeker
1 çorba kaşığı pirinç unu
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
1 çay bardağı portakal suyu
1 paket vanilya
Önce pirinci bir tencerede 1 su bardağı su ile haşlayın ve süzgeçten geçirin. Süte pirinci katarak, ocağa koyun. Kaynayınca tozşekeri ilave edip, 5 dakika kadar karıştırarak kaynatın. Diğer taraftan pirinç ununu, 1 kahve fincanı soğuk sütle ezip sütlaca katın. Portakal suyunu ve rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyip, 5 dakika kaynatın. Ocaktan aldığınız tencereye, 1 paket vanilya ilave edip karıştırın. Fırın kaselerine paylaştırın. Fırının ızgara ayarını kullanarak sütlaçların üzerini kızartın. Soğuk servis yapın.
En leziz 9 sütlaç tarifi
Sütlaç Tarifi (4 kişilik 315 Kcal)
5 su bardağı süt
1 çay bardağı pirinç
1 çay bardağı su
2 çorba kaşığı pirinç unu
1 çay bardağı tozşeker
Üzerine: Nar, nane yaprağı
PİRİNCİ yıkadıktan sonra tencereye alın ve suyu ilave edin. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Daha sonra soğuk süt ve pirinç ununu katın. Sürekli karıştırarak kaynatın. Kaynadıktan sonra tozşekeri ilave edin ve 1-2 taşım daha kaynatın. Kaselere boşaltıp, üzerini nar taneleri ve nane yaprağı ile süsleyin. Soğuyunca servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Ünlü Şeflerden Sevgililer Günü'ne Özel Menüler
- Somon ve Mevsim Sebzelerinin Dansı
- 2025'in Rengi Mocha Mousse Tonlarında Tatlar