5 çayına zarif ikramlar

İşte 5 çayına özel zarif ikramlar

Cevizli Karamelli Tart
(36 adet)
Hamuru için:
1 adet yumurta sarısı
125 gram tereyağı
Yarım su bardağı tozşeker
İki buçuk su bardağı un

Karamel sos için:
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı krema
1 su bardağı ceviz

Hazırlanışı: Hamur için, çukur birkabın içerisinde yumurtasarısı, tozşeker, odasıcaklığında bekletilmiştereyağını elinizle iyicekarıştırın. Unu azar azarekleyerek yoğurun.Hamurun üzerini örterek,20 dakika kenardabekletin. Hamuru 36 eşitparçaya ayırıp, elinizleyuvarlayın ve üzerinemerdane ile bastıraraktartöletlerin içinikaplayacak büyüklüğegetirin. Kalıpların içerisineyerleştirin ve kenarkısımlarını düzeltin. 180dereceye ayarlanmış fırındatartöletleri pembeleşinceyekadar pişirip, fırındançıkarın. Kenarda bekletin.Karamel sos için tozşekerikısık ateş üzerinde, küçükbir tencerenin içerisindetahta kaşıkla karıştırın.Şeker önce sulanıp, sonrakaramel rengini alıncakremayı hızlıca yanıkşekerin içine atıp, hızlıcakarıştırın (kısık ateşte).Cevizleri içerisine atıp,birkaç dakika daha sosukaynatın. Tencereyi kenaraalıp, 10 dakika bekletin.Tartöletlerin içerisinekaşıkla karamelli sosudoldurup, üzerlerinebirer adet ceviz yerleştirin.Soğuduktan sonraservis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...