Sufle denildiğinde ilk olarak akla çikolatalı sufle gelse de tuzlu olarak hazırlanan sufle çeşitleri de vardır. Sufle yaparken püf noktalarına dikkat ettiğiniz takdirde sonuç mükemmel olacaktır.
- Malzemelerinizi temin ettikten sonra tarifte verilen ölçülere göre hazırlayın. Hepsinin oda ısısında olması önemli.
- Zamanınızı iyi ayarlayın çünkü sufle çabucak yapılamaz.
- Çırpılacak malzemeleri iyice çırpın. Çırptığınız yumurta aklarının kar gibi olması için kabında bir damla dahi su olmamalı. Kar halindeki akları sufle harcına yavaşça eklemelisiniz.
- Akları ve diğer sufle harcını karıştırırken kesinlikle ama kesinlikle mikser kullanmayın. Tahta kaşıkla veya spatulayla yavaşça ve aynı yöne doğru karıştırın.
- Sufle kalıbının içini çok iyi yağlayın. Yoksa sufleniz düzgün kabarmaz ve taşarak fırına dökülür.
- Sufle sıcak olarak yenilmelidir. Fırından çıkar çıkmaz servis yapmak gerekir. Hemen tüketilmeyen, bekleyen sufle söner. Soğuduktan sonra ısıtmak da çözüm değildir.