İç malzeme için, rendelenmiş soğanı yarım çay bardağı zeytinyağında hafif kavurun. Yıkanmış ve süzülmüş pirinci katıp, kavurmaya devam edin. Dolmalık fıstık, kuş üzümü, kesme şeker, tarçın, tuz, yenibahar ve karabiberi ilave edin. Pirincin üzerini geçecek kadar su koyup, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Tencereyi ocaktan alın. Üzerine kıyılmış maydanoz, nane ve dereotunu katıp, karıştırın. Biber, patlıcan ve kabağın içini çok ince uçlu bir bıçak veya çay kaşığının tersiyle oyun. Sebzelerin içine hazırladığınız
harcı doldurun ve tencereye dizin. Üzerine 1 su bardağı su ve 2 çorba kaşığı zeytinyağı gezdirip,
15 dakika kadar pişmeye bırakın. Soğuduktan sonra servis yapın.