Sofra
Ege usulü yaprakk sarmasını denemek isteyenler için ayrıntılı tarifimizle otlu yaprak sarması tarifi.

YILDIZ ÖZ SAMAHA

MALZEMELER

Asma yapraklarını bol sıcak suda yumuşayana kadar haşlayın. Süzgece alıp suyunu iyice süzdürün ve soğuması için kenara alın. Pirinci yıkayıp geniş bir kaseye alın. Üzerine ince kıyılmış yeşillikleri, küp doğranmış domatesi ve soğanı ekleyin. Baharatları, salçayı, nar ekşisini ve zeytinyağını katın. Tuzunu ayarlayıp iyice harmanlayın. 1 adet asma yaprağını düz bir zemine yerleştirin. Yaprakların büyüklüğüne göre iç harçtan alıp yaprağın ortasına yerleştirin. Sağ ve sol kenarları harcın üzerine kapatın. Daha sonra kendinize bakan taraftan başlayarak karşıya doğru rulo şeklinde sarın. Yaprak ve harç bitene kadar işlemi tekrarlayın. Bir tencereye şekilleri bozulmayacak biçimde dizin. Üzerine kalan yaprakları ve limon dilimlerini yerleştirin. Üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin. Kısık ısıda kontrol ederek pişirin.