Sofra

8-10 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay

MALZEMELER

    1,5 su bardağı kırmızı mercimek

    3 su bardağı sıcak su

    1,5 su bardağı ince bulgur

    2 adet soğan

    1 çay bardağı zeytinyağı
    1 yemek kaşığı biber salçası

    1 yemek kaşığı domates salçası

    5 adet taze soğan

    Yarım demet maydanoz

    1,5 tatlı kaşığı tuz

    1 çay kaşığı pul biber

    1 çay kaşığı kimyon

    1 çay kaşığı karabiber

Mercimeği 3 su bardağı suda hafifçe yumuşayana kadar pişirin. Suyunu çekmeye yakın ince bulguru ekleyip karıştırın ve tencereyi ocağın üzerinden alın. Kapağını kapattığınız tencerede karışımı 15 dakika kadar bekletin. Zeytinyağını tavada ısıtın. Kuru soğanları kıyın ve tavaya aktarın. Yumuşayana kadar kavurun. Sırasıyla; biber salçası, domates salçası, tuz, pul biber ve kimyonu ekleyin. 3- 4 dakika daha kavurmaya devam edin. Bulgurlu ve mercimekli harca salçalı, soğanlı harcı ekleyin. Taze soğanları ve maydanozu kıyın. Doğranmış yeşillikleri ilave edin. Malzemeleri yoğurmaya başlayın. Tüm malzemeyi özleşene kadar yoğurun. Hazırladığınız harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve avuç içinizde sıkarak şekil verin. Kıvırcık marul yapraklarıyla birlikte servis yapın.