Sofra
İçine konulduğu her şey ile lezzetli bir uyum yakalayan hellim peynirinin, bu tarifini daha önce denediniz mi? Kolay yapımı ve şık sunumuyla Kadayıfa Sarılmış Ballı Hellim Peyniri tarifi.

YILDIZ ŞAHİNLER

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay
Ev Yapımı

MALZEMELER

    200 gram kadayıf
    1 adet hellim peyniri (250 gram)
    2 yemek kaşığı tereyağı
    3-4 yemek kaşığı bal, file badem

Hellim peynirini yarım santimlik dilimler halinde kesin. Kadayıfa erimiş tereyağını ekleyip elinizle didikleyin. Kadayıftan parçalar alıp zemine düzelterek koyun. Üzerine bir dilim hellim yerleştirip kadayıfı ileriye doğru sarın. Bütün kadayıfları sarıp pişirme kağıdı koyduğunuz fırın kabına dizin. önceden Isıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Hellimli kadayıfların üzerine bal gezdirerek file badem serpin ve sıcak olarak servis yapın.