Sofra
Çok severek tükettiğimiz ve vazgeçemediğimiz mezeler arasında yer alan humusun bu tarifine bayılacaksınız. Farklı aroması ve kolay tarifiyle Bal Kabaklı Humus tarifi…

YILDIZ ŞAHİNLER

4-6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay
Ev Yapımı

MALZEMELER

    HUMUS İÇİN

    500 gram bal kabağı

    2 su bardağı zeytinyağı

    1 su bardağı haşlanmış nohut

    1 adet limonun suyu

    1 tatlı kaşığı kimyon

    2 diş sarımsak

    5 yemek kaşığı tahin

    1 çay kaşığı zencefil

    Tuz ve karabiber

    ÜZERİ İÇİN

    200 gram bal kabağı

    2 yemek kaşığı zeytinyağı

    2 dal taze biberiye

    2-3 diş sarımsak

    Tuz, karabiber

    SERVİS İÇİN

    1 çay bardağı kavrulmuş kabak çekirdeği

Humus için iri küpler halinde kestiğiniz bal kabağını 2 yemek kaşığı zeytinyağında soteleyin. Ocaktan alıp üzerine kalan malzemeyi ekleyin ve blender'de pürüzsüz olana kadar çekin. Üzeri için bal kabağını küçük küpler şeklinde kesin. Bal kabağı ve zeytinyağını bir tavaya alıp soteleyin. Kızaran bal kabağına kalan malzemeleri ekleyin ve 2-3 dakika soteleyin. Sürenin sonunda ocaktan alın. Servis tabağına önce humusu yerleştirin. Üzerine sotelenmiş bal kabağını koyun. Kavrulmuş kabak çekirdeği serpip servis yapın.