MALZEMELER
HUMUS İÇİN
500 gram bal kabağı
2 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 adet limonun suyu
1 tatlı kaşığı kimyon
2 diş sarımsak
5 yemek kaşığı tahin
1 çay kaşığı zencefil
Tuz ve karabiber
ÜZERİ İÇİN
200 gram bal kabağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 dal taze biberiye
2-3 diş sarımsak
Tuz, karabiber
SERVİS İÇİN
1 çay bardağı kavrulmuş kabak çekirdeği
Humus için iri küpler halinde kestiğiniz bal kabağını 2 yemek kaşığı zeytinyağında soteleyin. Ocaktan alıp üzerine kalan malzemeyi ekleyin ve blender'de pürüzsüz olana kadar çekin. Üzeri için bal kabağını küçük küpler şeklinde kesin. Bal kabağı ve zeytinyağını bir tavaya alıp soteleyin. Kızaran bal kabağına kalan malzemeleri ekleyin ve 2-3 dakika soteleyin. Sürenin sonunda ocaktan alın. Servis tabağına önce humusu yerleştirin. Üzerine sotelenmiş bal kabağını koyun. Kavrulmuş kabak çekirdeği serpip servis yapın.