Sofra

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    2 su bardağı iç bezelye
    1 su bardağı sultani bezelye
    20 adet arpacık soğan
    4 adet enginar
    Yarım limonun suyu
    1 çay bardağı zeytinyağı
    2 adet kesme şeker
    1 su bardağı sıcak su
    7-8 dal dereotu
    Tuz
Arpacık soğanı temizleyip kenara alın. Enginarları temizledikten sonra 6 parçaya ayırıp limonlu suya koyun. Sultani bezelyelerin uçlarını ve kılçıklarını temizleyin. Zeytinyağını bir tencereye alıp soğanları birkaç dakika kavurun. Üzerine sultani bezelye, tane bezelye, kesme şeker ve tuz ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp çok kısık ateşte ve ara sıra tencereyi sallayarak pişmeye bırakın. Sebzeler yarı yarıya yumuşayınca enginarları ilave edin. 10 dakika kadar pişirip suyunu ekleyin. Sebzeler tamamen yumuşayana kadar pişirip servis tabağına aktarın. Kıyılmış dereotu ile süsleyerek servis yapın.