MALZEMELER
2 adet tavuk bonfile
Yarım kg basmati pirinci
2 su bardağı + 3 çay bardağı su
Yarım tatlı kaşığı tuz
5 adet kakule
2-3 adet karanfil
1 adet küçük boy çubuk tarçın
3 adet kıyılmış soğan
3 çorba kaşığı sıvı yağ
Yarım tatlı kaşığı pul biber
1'er tatlı kaşığı kimyon ve toz kişniş
1 çay kaşığı karabiber
3-4 diş kıyılmış sarımsak
1'er tatlı kaşığı kıyılmış taze
zencefil ve limon suyu
4 adet doğranmış domates
2 tatlı kaşığı kıyılmış taze kişniş
2 çay bardağı yoğurt
Yarım tatlı kaşığı safran
3 çorba kaşığı sıcak süt
İki su bardağı suyu kaynatın. Suya pirinç, tuz, kakule, karanfil ve tarçını ekleyin. 3 dakika daha kaynatıp tarçını çıkarın. Fazla suyunu süzün. Başka bir tencerede soğanı sıvı yağda kavurun. Küp doğranmış tavuk, pul biber, kimyon, kişniş, karabiber, sarımsak, zencefil, limon suyu, domates ve taze kişnişi ilave edip 10 dakika kavurun. Pirinci derin bir kaba alın. Üzerine yoğurt, tavuk ve tavuğun sosunu ekleyin. Safranı sütte 1-2 dakika bekletip pirince ilave edin. Kalan 3 çay bardağı suyun ekleyip tencerenin kapağını kapatın. 1 saat pişirip, sıcak olarak servis yapın.