Sofra

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    9 adet milföy hamuru
    5 adet küçük boy kabak
    10 adet mantar
    200 gram beyaz peynir
    6 dal dereotu
    2 çorba kaşığı tereyağı
    Yarım su bardağı un
    Yarım su bardağı süt
    Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
    2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
    Tuz,
    karabiber
Kabakları yıkayıp yarım ay şeklinde doğrayın. Üzerine dilimlenmiş mantar, ezilmiş beyaz peynir, kıyılmış dereotu, tuz ve karabiber ekleyin. Tereyağını eritip üzerine 2 çorba kaşığı un ekleyin ve rengi dönene dek kavurun. Üzerine sütü ilave edin. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın. Karışımı kabakların üzerine ekleyip harmanlayın. Milföy hamurlarını yumuşayana dek oda sıcaklığında bekletin. Daha sonra unlanmış zeminde, uçlarını üst üste koyup elinizle bastırın ve büyük bir kare oluşturun. Orta boy bir tart kalıbını yağlayın. Hamuru merdane yardımıyla, kullanacağınız kaptan biraz daha büyük olacak şekilde açın. Açtığınız hamuru kabın kenarlarını da kaplayacak şekilde içine yerleştirin. Kabarmasını önlemek için üzerine çatalla delikler açın. Kabaklı iç harcı kabın içine yayın. Üzerine dolmalık fıstık serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin. Fırından alıp üzerine kaşar peyniri serpin. Yeniden fırına vererek 10 dakika daha pişirin. Dilimleyerek servis yapın.