Sofra

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta
Ev Yapımı

MALZEMELER

    1 kg ayıklanmış ıspanak yaprağı
    2 çorba kaşığı margarin
    2 çorba kaşığı un
    Yarım litre süt, 1 tatlı kaşığı tuz
    150 gram gravyer peyniri
    Kiş için:
    2 su bardağı un
    150 gram tereyağı
    Üç buçuk çorba kaşığı su
    1 çay kaşığı tuz
    3 adet yumurta sarısı
Ispanakları iyice yıkayıp, doğrayın. Unla margarini kavurun. Ispanak yapraklarını içine atın. İyice karıştırın. 1 çay bardağı sıcak suyla 1-2 taşım kaynatın. Süt ve tuzu ilave edin. İyice suyunu çekince altını kapatın ve rendelenmiş gravyeri ilave edin.
Kiş için: UN ve tereyağını bir kapta yoğurun. Su, tuz, yumurta sarısı ekleyip tekrar yoğurun. Tartölet kalıplarına yerleştirin ve 175 derece ısıtılmış fırında pişirin. Ispanak püresini, kalıplardan çıkardığınız kişlere yayın. Servis yaparken tekrar fırınlayın.