Sofra
Beslenme düzeninden gluten ve şekeri çıkaranlar için yepyeni lezzet önerileri

Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    Tart için:

    Yarım su bardağı nohut unu

    Yarım su bardağı fındık unu

    1 su bardağı mısır nişastası

    1 adet yumurta

    2 çorba kaşığı ham kakao

    2 çorba kaşığı hindistancevizi şekeri

    2 çorba kaşığı bal

    1 çorba kaşığı eritilmiş hindistancevizi yağı

    1 tatlı kaşığı vanilya ekstratı

    Üzeri için: 100 gram glütensiz bitter çikolata

    1 adet yumurta

    1 su bardağı badem unu

    1 paket kabartma tozu

    1 su bardağı iri kıyılmış ceviz

    1 çorba kaşığı hindistancevizi şekeri

    2 çorba kaşığı bal

    2 çorba kaşığı hindistancevizi kreması

    Süslemek için: 2 adet elma

    Yeteri kadar su

    2 çorba kaşığı bal

Tart için tüm tart malzemesini karıştırıp hamur haline getirin. Orta boy kare tart kalıbının tabanına kenarlarını da kaplayacak şekilde elinizle bastırarak yerleştirin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Süslemek için elmaların kabuklarını temizleyip, çekirdek yataklarını çıkarın ve dörde bölün. Üzerlerine bıçak yardımıyla çok derin olmayan çizikler atın. Tencereye yerleştirip, üzerini örtecek kadar su ve bal ilave edin. Yumuşayana kadar pişirip kenara alın. Üzeri için çikolatayı benmari usulü eritin ve içine kremayı ekleyin. Yumurtayı tel çırpıcı ile çırpın. Üzerine badem unu, kabartma tozu, ceviz, hindistancevizi şekeri ve balı ilave edin. Çikolatalı karışımı katın ve hafifçe karıştırın. Soğuyan tartın üzerine döküp, elmaları üzerine hafifçe bastırarak yerleştirin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Dilediğiniz şekilde süsleyip ılık ya da sıcak olarak servis yapın.