MALZEMELER
7 su bardağı süt
Bir buçuk su bardağı tozşeker
1 kahve fincanı+çeyrek kahve fincan pirinç unu
Yarım kahve fincanı nişasta
1 su bardağı soğuk su
Bir tutam tuz
1 kahve fincanı hindistancevizi
1 su bardağı çekirdeksiz kuruüzüm
1 çay bardağı tuzsuz badem (kavrulup, kabukları soyulmuş)
1 kahve fincanı rendelenmiş portakal kabuğu
Süslemek için:
Badem, kuruüzüm, hindistancevizi
Bademleri robottan geçirin. Üzümü yıkayıp süzün. Bir tencereye süt, bir tutam tuz, 1 kahve fincanı rendelenmiş portakal kabuğu ve tozşekeri koyup orta ateşte kaynatın. Ayrı bir kasede nişasta ve pirinç ununu, 1 su bardağı soğuk su ile karıştırın. Kaynamakta olan süte yavaşça karıştırarak ekleyin. Süt boza kıvamına gelince, robottan geçmiş badem, hindistancevizi ve 1 su bardağı kuruüzümü atın. Karıştırarak muhalle-biye yedirin ve ateşten alın. Muhallebiyi kaselere pay edip, soğutun. Dilerseniz servis tabağı-na ters çevirerek, servis yapın.