Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay

MALZEMELER

    2 su bardağı tozşeker
    2 su bardağı su
    1 paket etimek
    1 paket krem şanti
    1 su bardağı süt
    l Muhallebi için: 4 su bardağı süt
    1 çay bardağı tozşeker
    2 çay bardağı un
    1 paket vanilya
    Üzerine: Hindistancevizi
2 su bardağı tozşekeri tencereye alın. Kısık ateşte, üzerine hiç su koymadan şekerin rengi kahverengileşene kadar kavurun. Üzerine 2 su bardağı su ilave edip, şeker eriyene kadar kaynatın. 1 paket etimeği orta boy bir tepsiye dizin. Üzerine hazırladığınız şerbeti gezdirin. Dinlenmeye bırakın. Bu arada muhallebi için, süt, şeker ve unu karıştırarak muhallebi kıvamına getirin. Vanilyayı ilave edin. Hazırladığınız muhallebi ılınınca, etimeklerin üzerine dökün. Soğumaya bırakın. Bu arada krem şantiyi soğuk sütle çırpın. Soğuyan tatlının üzerini krem şanti ile kaplayın. Hindistancevizi ile süsleyip, servis yapın.