Sofra
Kendi başına hafif olmasıyla da sık sık tercih edilen muhallebi, farklı tatlılara da keyifle eşlik eder. Farklı tarifiyle severek yapacağınız erikli muhallebi tarifi

AYŞE ÜNAL

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta
Ev Yapımı

MALZEMELER

    5 adet kırmızı erik, 1 su bardağı su

    1 su bardağı tozşeker, 1 çorba kaşığı un

    2 çorba kaşığı nişasta, 1 paket vanilya

    İki buçuk su bardağı süt

    Süslemek için: 1 adet kırmızı erik

    2 adet kayısı, 1 adet nektarin

ERİKLERİ yıkayıp, doğrayın ve tencereye alın. Üzerine su ve yarım su bardağı tozşeker ekleyip, yumuşayana dek pişirin. Ocaktan alıp blenderden geçirin. Un, nişasta, vanilya, kalan yarım su bardağı tozşeker ve sütü bir tencereye alın. Ocağa oturtup, orta ateşte tel çırpıcı ile sürekli karıştırarak pişirin. Kıvam alınca blenderden geçirdiğiniz eriği ilave edip karıştırın. Bir iki taşım kaynatıp, ocaktan alın. Porsiyonluk kaselere pay edip, dilimlenmiş erik, kayısı ve nektarin ile süsleyin. Ilındığında buzdolabına alıp soğumaya bırakın. Soğuk servis yapın.