Sofra

8 Porsiyon

MALZEMELER

    3 yemek kaşığı (100 gr) Teremyağ Gurme Kaymaklı
    1 su bardağı (200 ml) ılık süt
    1 adet yumurta (yumurtanın akı böreğin içine, sarısı üstüne kullanılacak)
    1 tatlı kaşığı tuz
    2 tatlı kaşığı şeker
    1 tatlı kaşığı mahlep
    3,5 su bardağı (420 gr) un
    1 paket kuru maya
    Aralarına sürmek için:
    3 yemek kaşığı (100 gr) eritilip soğutulmuş Teremyağ Gurme Kaymaklı
    İçi için: 500 gr ince doğranmış ıspanak
    1 çay kaşığı tuz
    100 gr labne peynir
    1 çay kaşığı karabiber

Hamur için gerekli tüm malzemeleri bir kaba alıp yoğurun. Hazırlanan hamuru 8 eşit parçaya ayırın. Aralarına Teremyağ Gurme Kaymaklı'yı sürüp 10 dk buzlukta bekletin. Daha sonra her bir hamuru dikdörtgen şekilde incecik açın. İçini hazırlamak için öncelikle bir kapta doğranan ıspanakları tuzla ovun. Ispanakların fazla suyunu sıktıktan sonra içine labne peyniri ve karabiberi ekleyerek karıştırın. Hamuru kısa kenarından 3 eşit parçaya bölüp ve her bir parçanın kenarına ıspanaklı harçtan koyup rulo şeklinde sarın. Hazırlanan ruloların üzerine ayrılan yumurta sarısını sürüp 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.

Detaylar için tıklayınız