Sofra

4 Porsiyon

MALZEMELER

    Kinoa için:
    1 su bardağı kinoa (1 saat önceden ıslatılmış ve 200 gr)
    3 su bardağı su (600 ml)
    2 çay kaşığı tuz

    Pesto sos için:
    3 yemek kaşığı eritilmiş Luna (100 gr )
    Yarım su bardağı parmesan peyniri
    4 diş sarımsak
    2 su bardağı fesleğen yaprağı
    Yarım su bardağı kaju
    1 çay kaşığı tuz

    Karides için:
    2 yemek kaşığı Luna (70 gr)
    1 çay kaşığı kuru kekik
    Yarım çay kaşığı karabiber
    2 çay kaşığı tuz
    1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
    16 adet büyük karides
    1 adet iri iri doğranmış kırmızıbiber
    1 adet iri iri doğranmış kırmızı soğan
    1 adet iri iri doğranmış kabak
    1 çay kaşığı kırmızı pul biber
    8 dal kalın biberiye

    Servis için:
    1 adet dilimlenmiş limon
İlk önce kinoayı ölçülü su ve tuz ile birlikte pişirin. Diğer yandan Pesto sosunu hazırlamak için malzemeleri mutfak robotuna koyup sos kıvamına gelene kadar inceltin. Kinoa piştikten sonra bu sos ile birlikte karıştırıp sıcak kalacak şekilde kenara alın. Karidesleri hazırlamak için Luna'yı eritip içine kuru kekik, karabiber, tuz ve limon kabuğu rendesini ekleyin. Bir kabın içine karides ve iri iri doğranmış sebzeleri ekleyin. Hepsini birlikte bu marinasyonun içinde yaklaşık 15 dk kadar bekletin. Sonrasında kalın biberiye dallarının üzerine sebzeleri ve 4'lü guruplar halinde karidesleri geçirin. Toplamda 4 adet karides ve 4 adet sebze şişi elde edin. Hazırladığınız şişleri, pişirme kağıdını yaydığınız tepsinize yerleştirin ve önceden ısıtılmış 220 derece fırında karidesler ve sebzeler kızarana kadar pişirin. Kinoayı tabağın altına yayıp üzerine sebze ve karides şişlerinden yerleştirin ve dilimlenmiş limon ile birlikte servis yapın.

Taçlandıran Öneriler:
Karidesleri ve sebzeleri marine ederken içine 1 yemek kaşığı kişniş tohumu da eklerseniz aroması muhteşem olacaktır.

Ayrıntılar için tıklayınız