Sofra

2-4 Porsiyon

MALZEMELER

    2 yemek kaşığı Luna (70 gr)
    2 adet yufka

    İç harcı için:
    1 yemek kaşığı Luna (35 gr)
    2 adet haşlanmış ve ezilmiş patates
    200 gr ezilmiş beyaz peynir
    3-4 dal ince doğranmış maydanoz
    2 adet yumurta
2 adet yufkayı ortalarından keserek 4 parça haline getirin. Her birinin aralarını Luna ile yağlayarak üst üste dizin. Üst üste dizdiğiniz yufkaları, 15'er cmlik karelere bölün ve muffin kalıplarının yufkaların kenarları hafifçe kalıptan taşacak şekilde yerleştirerek önceden ısıtılmış 175 derece fırında 10 dakika pişirin. İç harcı için bütün malzemeyi yoğurarak karıştırın. Fırından aldığınız yufkaların içerisine hazırladığınız harcı paylaştırın. Ardından yufkaları tekrar fırına vererek kenarları kızarana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Taçlandıran öneriler:
Yufkaların arasına sürmek için erittiğiniz Luna'nın üzerine 2 diş ezilmiş sarımsak ve 1 çay kaşığı pul biber ekleyerek deneyebilirsiniz.

Ayrıntılar için tıklayınız