Sofra

4 Porsiyon

MALZEMELER

    Krep için:
    Bir buçuk çorba kaşığı Luna
    2 adet yumurta
    1 su bardağı süt
    1 su bardağı un
    Bir tutam tuz

    İçine:
    2 adet közlenmiş kırmızı biber
    6 dilim dana jambon
    250 gram küp doğranmış tulum peyniri

    Üzerine:
    Kiraz domates ve dereotu

Krep için un, yumurta, süt ve tuzu çırpın. İçine yarım çorba kaşığı Luna'yı ekleyip, hamur boza kıvamına gelinceye kadar çırpmaya devam edin. (Un az gelirse biraz daha ekleyebilirsiniz) Ayrı bir yerde közlenmiş biberi ve jambonları ince şeritler halinde doğrayın. Peyniri de küp küp doğrayın. Yapışmaz yüzeyli tavayı Luna ile yağlayıp, krep hamurundan bir kepçe döküp, önlü arkalı pişirin. Krep hamuru bitene kadar tavayı yağlayıp, hamuru ilave ederek pişirmeye devam edin. Krepler soğuyunca, onları da ince şeritler halinde dilimleyin. Derin bir kapta krep, jambon ve kırmızı biber dilimlerini harmanlayın. Üzerine küp doğranmış tulum peyniri serpiştirin. Kiraz domates ve dereotu ile süsleyip servis yapın.

Ayrıntılar için tıklayınız