Sofra

6 Porsiyon

MALZEMELER

    Krep için:
    3 yemek kaşığı (100 gr) eritilmiş Teremyağ Gurme Kaymaklı
    3 adet yumurta
    1 su bardağı (200 ml) süt
    3/4 su bardağı (90 gr )un
    Dolgu için:
    1 çay bardağı (100 ml) portakal suyu
    1 çay bardağı (100 gr) esmer şeker
    1 adet portakal kabuğu rendesi
    2 su bardağı (100 gr) hindistan cevizi
    Fırın kabını yağlamak için:
    1 tatlı kaşığı (15 gr) Teremyağ Gurme Kaymaklı
    Üzeri için: 2 yemek kaşığı esmer şeker
    Servis için:
    Portakal dilimleri

Krep için gerekli tüm malzemeleri bir kaba alıp mikser yardımıyla çırparak 15 dk dinlenmeye bırakın. Bu arada dolgu malzemesini hazırlamaya başlayın. Portakal suyunu tencereye alıp içine esmer şeker, portakal kabuğu rendesi ve hindistan cevizini ekleyip ocağın üzerinde hafifçe pişirin. Daha sonra hazırladığınız dolguyu kenara alıp krepleri hazırlamaya başlayın. 24-26 cm'lik yapışmaz yüzeyli bir tavayı ısıtın. Bir kepçe yardımı ile tavaya döktüğünüz krep hamurunun düzgün bir şekilde yayılmasını sağlamak için tavayı sallayın. Bir yüzünü pişirdikten sonra diğer yüzünü de pişirin. Krep hamuru bitene kadar bu şekilde pişirmeye devam edin. Dolgu malzemesini pişen kreplere pay edip kalın kalem böreği sarar gibi sarın. Teremyağ Gurme Kaymaklı ile yağladığınız fırın kabına krepleri dizip üzerlerine esmer şeker serpin. 180 derece fırında 10 dk kadar fırınlayıp sıcak veya ılık olarak portakal dilimleri ile servis yapın.

Detaylar için tıklayınız