Sofra

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Zor

MALZEMELER

    İki buçuk su bardağı un
    2 adet yumurta
    1 tatlı kaşığı tuz
    Yeterince su
    Hamuru açmak için:
    2 su bardağı nişasta
    İçine: 1 su bardağı süt
    1 çorba kaşığı irmik
    Üzerine: 200 gram tereyağı
    100 gram margarin
    Şerbeti için:
    3 su bardağı tozşeker
    1 su bardağı su
    Yarım limonun suyu
    Süslemek için:
    4-5 çorba kaşığı toz antepfıstığı

UNU derin bir yoğurma kabına alın ve ortasını havuz şeklinde açın. Yumurta, tuz ve su ilavesiyle birlikte sert bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hazırladığınız hamuru 7 eşit parçaya ayırın ve elinizle yuvarlayıp, 15 dakika dinlendirin. Bir parça hamurun üzerine nişasta serperek avucunuzun içiyle hafifçe açın. Diğer hamurlara da aynı işlemi uygulayın. Daha sonra hamurları tek tek ve üzerlerine nişasta serperek merdane yardımıyla çok ince yufkalar olacak şekilde açın. Açtığınız 7 adet yufkayı üst üste koyun ve tam ortasından ikiye katlayın. Ardından yufkadan 5x5 cm'lik kareler kesin. Malzeme için bir tencerede süt ve irmiği tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak kaynatın ve koyu bir kıvam elde edin. Kestiğiniz karelerin bir kenarına irmikli harçtan 1'er tatlı kaşığı koyun ve muska şeklinde Mahmut Okutucu 1 2 5 6 3 4 7 8 kapatın. Muskaları yağlanmış fırın tepsisine bir sıra size bakacak, bir sıra da karşı tarafa bakacak şekilde dizin. Daha sonra tereyağı ve margarini eritip, muskaların üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Piştikten sonra tepsideki fazla yağı eğerek süzün. Şerbeti için tozşeker ve suyu kaynatın. Limon suyunu katın ve bir-iki taşım daha kaynatıp soğumaya bırakın. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Daha sonra üzerini toz antepfıstığı ile süsleyip servis yapın.