MALZEMELER
1 kg süt
Yarım su bardağı irmik
Yarım su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
5 adet yumurta
125 gram tereyağı
250 gram mısır gevreği
Bir buçuk su bardağı badem
Şerbeti için:
Bir buçuk su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
Süt, irmik, toz şeker ve vanilyayı boza kıvamına gelene kadar tahta bir kaşıkla karıştırarak pişirin.
Soğuduktan sonra yumurtaları bu karışıma teker teker yedirin. Orta büyüklükte bir cam kabın içini yağlayın. 4 parçaya bölünmüş tereyağını kabın dört bir yanına yerleştirin. Mısır gevreğinin yarısını kabın içine boşaltın. Üzerine pişirdiğiniz irmikli karışımın yarısını yayın. Orta kısma kabukları soyulmuş ve iri dövülmüş bademi serpin. Kalan irmikli karışımı boşaltın. Onun da üzerine kalan mısır gevreğini yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Şerbet için toz şeker ve suyu kaynatın.
Soğuk tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Dilimleyerek servis yapın.