MALZEMELER
500 gram tel kadayıf
200 gram ikiye bölünmüş ceviz içi
15 adet yumurta
Yarım su bardağı süt
Şerbeti için: 1 kg toz şeker
5 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Süslemek için:
2 çorba kaşığı hindistan cevizi
3-4 çorba kaşığı iri çekilmiş ceviz
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Kadayıftan yapmak istediğiniz dolmanın büyüklüğüne göre bir parça alıp ters bir T harfi şeklinde düz bir zemine yayın. T harfinin kısa kısmına cevizleri koyup katlayın. Kalan uzun tarafı da üzerine yuvarlayıp sarın ve dolma şekline getirin. Çukur bir kaba yumurtaları kırıp üzerine yarım su bardağı süt ve limonu ekleyip karıştırın. Hazırladığınız kadayıf dolmalarını bu karışıma atıp 1-2 dakika beklettikten sonra çıkartın. Yağı kızdırın ve kadayıf dolmaları altın sarısı bir renk alana kadar kızartın. Diğer taraftan 5 su bardağı su ve toz şekeri bir tencereye koyup ocağa oturtun. Kaynayınca üzerine limonu ekleyin. Bir iki taşım kaynatıp ocaktan alın. Dolmalar sıcakken, sıcak şerbetin içine atın. Hindistan cevizi ve dövülmüş cevizle süsleyerek, arzunuza göre sıcak ya da soğuk servis yapın.