Sofra
Sivas mutfağının sevilen şerbetli tatlılarından biri. Ağızda dağılan kıvamıyla da hazırlaması oldukça kolay hurma tatlısı tarifi.

10-12 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta
Ev Yapımı

MALZEMELER

    250 gram tereyağı ve margarin karışımı

    Yarım su bardağı ayçiçeği yağı

    Yarım kilo yoğurt

    2 adet yumurta

    1 paket kabartma tozu

    Yeteri kadar un

    ŞERBET İÇİN

    2 su bardağı toz şeker ve su

    2 dilim limon

Tereyağı ve margarini eritip ayçiçeği yağı ile karıştırın. Yoğurt, yumurta ve kabartma tozunu katıp karıştırın. Kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar un azar azar un ekleyin. Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler koparıp, kalburda yuvarlayarak şekil verin. Tepsiye dizip, kızarana kadar önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Şerbet için toz şeker ve suyu kaynatın. Limon suyu ekleyip ocaktan alın. Ilık tatlının üzerine ılık şerbeti gezdirin. Şerbeti çekince servis yapın.