MALZEMELER
Hamuru için:
2 su bardağı un
1 adet yumurta, 1 çay bardağı su
1 çay kaşığından az tuz
Hamuru açmak için:
2 çorba kaşığı buğday nişastası
İçine: 500 gram kestane şekeri
Üzerine:
650 gram Şanlıurfa sadeyağ
Şerbeti için:
650 gram toz şeker
Bir buçuk su bardağı su
Hamur için un, yumurta, su ve tuzu yoğurun. Hamurdan bezeler koparıp, oklava yardımıyla incecik açın. Yufkaları açarken ara sıra nişasta serpin. Üzerlerine nemli bez örtüp, 15-20 dakika dinlendirin. Üst üste yerleştirip, 7 cm'lik karelere bölün. Ortalarına kestane şekeri koyup uçlarını ortada birleş- tirin. Fırın tepsisine yerleştirip, üzerine eritilmiş sadeyağ gezdirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25 dakika, renk alıncaya kadar pişirin. Baklava pişerken şerbeti hazırlayın. Bunun için toz şeker ve suyu kaynatın (106 derece olacak). Baklavayı fırından alıp, üzerine çorba kepçesi yardımıyla şerbeti gezdirin. Şerbeti çekince servis yapın.