MALZEMELER
1 adet ekmek içi
1 su bardağı soğuk süt
2 adet yumurta
2 çorba kaşığı hindistan cevizi
2 çorba kaşığı iri çekilmiş ceviz içi
Kızartmak için:
2 su bardağı sıvı yağ
Şerbeti için:
2 su bardağı toz şeker
Bir buçuk su bardağı su
Üzerine:
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
Kabuklarını soyup ufaladığınız bayat ekmeği soğuk süt ile ıslatın. Çatalla ezerek fazla sütü süzün. Yumurtaları üzerine kırın. Hindistan cevizini de ekleyerek koyu boza kıvamını alana dek karıştırın. Kızdırdığınız sıvı yağa, kaşık kaşık dökün. Daha sonra hafifçe üzerlerine bastırarak her iki taraflarını pişirin. Şerbeti hazırlamak için, toz şeker ve suyu kaynatın. Toz şeker eridiğinde 1-2 dakika daha kaynatıp soğumaya bırakın. Şerbet soğuduğunda pişirdiğiniz hamurları içine atarak servis yapana dek şerbette bırakın. Servis tabağına aldığınızda üzerine ceviz serperek servis yapın.