Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Zor

MALZEMELER

    1 adet yumurta
    1 su bardağı süt
    1 çay kaşığı karbonat
    Yarım limonun suyu
    125 gram eritilmiş margarin
    4 su bardağı un, tuz
    1 su bardağı nişasta
    3 su bardağı toz şeker
    250 gram iri çekilmiş ceviz
    125 gram tereyağı
Yumurta, süt, karbonat, limon suyu, margarin ve tuzu karıştırın. Elenmiş unu ilave edip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. 15-20 dakika dinlendirdikten sonra hamuru 12 eşit parçaya bölün. Her parçayı yemek tabağı büyüklüğünde açıp üzerine nişasta serpin. Açtığınız hamurlardan 3 tanesini üst üste koyup tepsi büyüklüğünde açın. Açılan yufkayı bıçakla ikiye kesip üzerine 2 çorba kaşığı toz şeker ve ceviz içi gezdirin. Yufkayı bir oklavaya sarıp iki tarafından ortaya doğra büzün. Hamuru oklavadan çıkarıp 2-3 parmak genişliğinde kesin ve yağlanmış tepsiye dizin. Kalan hamur parçalarına da aynı işlemi uygulayın. Tereyağını eritip tepsiye yerleştirdiğiniz tatlıların üzerinde gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üstleri kızarana kadar pişirin.