Sofra

4-6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta
Ev Yapımı

MALZEMELER

    10 yaprak baklava yufkası

    200 gram tereyağı

    HARÇ İÇİN

    300 gram hurma

    300 gram kavrulmuş fındık

    1 adet limonun rendelenmiş kabuğu

    1 adet yumurta sarısı

    ŞERBET İÇİN

    1.5 su bardağı portakal suyu

    1 su bardağı bal

    SÜSLEMEK İÇİN

    Antep fıstığı

Harç için hurmaların çekirdeklerini çıkarıp geceden suya koyun. Sabah suyunu süzdürüp kurulayın. Mutfak robotunun içine fındığı alın. Toz haline gelene kadar çekin. Hurmaları ve limon kabuğunu da ekleyerek pürüzsüz olana kadar çekin. Daha sonra bir kaseye alın. Üzerine yumurta sarısı ekleyip karıştırın. Karışımı 5 eşit parçaya bölün ve her bir parçayı silindir şeklinde uzatarak 3 cm çapında çubuklar yapın. Ayrı bir yerde tereyağını eritin. Baklava yufkalarından birini tezgaha yayıp üzerine tereyağı sürün. Diğer katı üzerine kapatın ve tekrar tereyağı sürün. Hazırladığınız hurmalı fındıklı karışımı yufkanın kenarına koyarak çok sıkı olmayan bir rulo yapın. Kendi etrafında döndürerek sarın ve fırın kabına yerleştirin. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Kalan tereyağını üzerlerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 fırında kızarana kadar pişirin. Şerbet için portakal suyunu ısıtın. Bal ilave ederek karıştırın ve buzdolabında soğuyana kadar bekletin. Fırından çıkan tatlının ilk sıcaklığı geçtikten sonra şerbeti üzerine gezdirin ve Antep fıstığı serperek servis yapın.