Sofra

ELİF KORKMAZEL

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 kg barbunya (taze veya kuru)
    1 çay bardağı zeytinyağı
    1 çorba kaşığı domates salçası
    2 adet sivri biber,
    2 diş sarımsak
    2 adet soğan
    2 adet havuç
    1 tatlı kaşığı toz şeker
    1 tatlı tuz
    Süslemek için:
    Limon
    maydanoz
Soğan ve sivri biberleri yemeklik doğrayın. Sarımsakları incecik kıyın. Soğan, sivri biber ve sarımsakları 1 çorba kaşığı salçayla birlikte, 1 çay bardağı zeytinyağında 5 dakika kavurun. Barbunya ve halka doğradığınız havuçları ilave edin. Üzerini 1 parmak geçecek kadar su, birer tatlı kaşığı toz şeker ve tuz ekleyin. Suyunu arada bir kontrol ederek, normal tencerede 45 dakika, düdüklü tencerede 12 dakika pişirin. Soğutup, limon ve maydanozla süsleyip, servis yapın.