Sofra

Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 su bardağı nohut
    1 adet büyük boy patates
    4 adet soğan
    Yarım su bardağı tahin
    Yarım çorba kaşığı kuş üzümü
    Yarım çorba kaşığı antepfıstığı
    1’er çay kaşığı yenibahar, tozşeker, karabiber, tuz

    Üzeri için:
    1’er çay kaşığı tarçın ve zeytinyağı
NOHUDU akşamdan ıslatıp sabah suyunu süzüp pişirin. Patatesi haşlayın. Daha sonra nohut ve patatesi
püre haline getirin. Soğanı piyazlık doğrayın. Haşlayıp suyunu süzerek soğumaya bırakın. Ayrı bir kapta soğanı, tahini, kuş üzümünü, antepfıstığını, yenibaharı, tozşekeri, karabiberi ve tuzu karıştırın. Tülbentin üzerine spatula
yardımı ile yayın. Nohutlu püreyi ortasına yerleştirin. Tülbenti kenarlarından tutup top haline getirin. Üzerini hafifçe bastırın. Tülbentten alıp servis tabağına yerleştirin. Zeytinyağını gezdirip tarçını serperek servis yapın