Sofra
Ölmez ağacın şifalı meyvesi zeytin...

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay

MALZEMELER

    Yarım su bardağı kıyılmış siyah zeytin
    Bir buçuk su bardağı aşurelik buğday
    Yeteri kadar su
    1 adet piyazlık doğranmış kırmızı soğan
    2 çorba kaşığı kapari
    Yarım su bardağı iri kıyılmış ceviz
    6 dal maydanoz

    Sosu için: ● Yarım çay bardağı zeytinyağı ● Yarım limonun suyu ● Tuz, pul biber

Zeytinin fazla tuzunu almak için ılık suda 5 dakika bekletin. Aynı işlemi 1-2 kez daha tekrarlayın ve süzüp kenara alın. Aşurelik buğdayı üzerini geçecek kadar suda yumuşayana dek haşlayın. Süzüp servis tabağına alın. Üzerine, zeytin ve kalan malzemeyi ilave edip harmanlayın. Sos için zeytinyağı ve limon suyunu karıştırın. Tuz ve pul biberini ayarlayın. Salatanın üzerine gezdirip karıştırdıktan sonra servis yapın.