1 çay bardağı ince bulgur
Yeteri kadar su4 dal taze soğan
Yarım demet maydanoz10-12 dal nane, 1 adet domates
1 Türk kahvesi fincanı kıyılmış ceviz1 adet küçük boy nar
3 yemek kaşığı zeytinyağıYarım limonun suyu
1 yemek kaşığı nar ekşisi, tuzBulguru bir kaba alın ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Kabın ağzını kapakla kapatın ve suyunu çekip yumuşayana kadar bekletin. Daha sonra kapağını açın ve soğumaya bırakın. Taze soğan, maydanoz ve naneyi kıyın. Domatesin çekirdeklerini çıkarın ve küp şeklinde doğrayın. Yeşillikler, domates, ceviz ve nar tanelerini bulgura ilave edin. Zeytinyağı, limon suyu, nar ekşisi ve tuzu bir kapta karıştırın. Bulgurlu karışımın üzerine gezdirin ve tüm malzemeyi harmanlayıp servis yapın.